Рецепт смачного гарячого напою дійшов до нас із стародавньої куховарської книги якогось Апициуса.

Спосіб приготування був вражаюче схожий на знайомий нам глінтвейн.

Так до його складу входила гвоздика, кориця, коріандр, лавровий лист і він вважався лікувальним.

Але такий напій був доступний тільки вищим верствам суспільства. Адже спеції в ті далекі часи могли собі дозволити навіть не всі багатії. А окремі приправи, такі як кориця або кардамон були тільки у обраних.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У ХVII столітті знаменитий рецепт Глінтвейну потрапив до Німеччини, де він дуже добре прижився. Тепер глінтвейн популярний майже у всьому світі.

Ми пропонуємо приготувати класичний варіант цього міцного "лікувального" напою.

Інгредієнти:

• Аніс – 4 зірочки
• Червоне сухе вино – 700 мл.
• Коньяк – 40 мл
• Родзинки – 80 р.
• Коричневий цукор – 70г.
• Мелена кориця – 1 ч. л.
• Гвоздика – 10 шт.
• Лимон – 1 шт.
• Яблуко – 1 шт.

Спосіб приготування:

1. Нарізаємо лимон, яблуко-дольками. Кладемо їх в каструлю.

2. Всі інгредієнти змішуємо, і відправляємо в каструлю до дольок.

3. Нагріваємо суміш до 80°C

4. Залишаємо глінтвейн під кришкою 5-7 хвилин.

5. Проціджуємо.

6. Розливаємо по чашках.

Нагадаємо, рецепт справжньої кави по-ірландськи для кавоманів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, рецепт бананового смузі всього за 1 крок.

Також портал "Знай.uа" писав, дуже смачний рецепт малинового желе.