Осінь приносить не лише вітри, сльоту та дощі. Вона, можна сказати, офіційно відкриває сезон застуд. Саме цим словом в народі називають ГРВІ (гостра респіраторна вірусна інфекція) чи ГРЗ (гостре респіраторне захворювання).

Про те, як уникнути та як лікувати ці хвороби, є багато різних порад – комусь допомагають одні, а комусь інші.

Та всі лікарі сходяться в одному - при перших симптомах застуди потрібно багато пити. Рідина допомагає швидше "вимити" патогени і токсини з організму.


З огляду на рекомендації медиків, пропонуємо добірку простих та доступних напоїв, які допоможуть справитись з першими проявами застуди.

Тепле молоко з мінеральною водою

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Медики радять готувати цей напій в рівних пропорціях. Молоко і воду необхідно підігріти, але вони не повинні бути гарячими. Якщо ви відчуваєте сильне подразнення горла, то додайте в напій невеликий шматочок вершкового масла.
Такий напій полегшує біль в горлі і сприяє відходженню мокротиння.

Чай з ехінацеєю

Це досить відомий напій є чудовим противірусним і протизапальним засобом. Чай з ехінацеєю зміцнить ваш організм і підтримуватиме його в тонусі.

Напій з шипшини



При перших ознаках застуди добре пити напій із шипшини, адже він містить велику кількість вітаміну C. Крім того, цей напій має жовчогінний і сечогінний ефект.

Компот із сухофруктів

Сушені фрукти зберігають всі необхідні мікроелементи і вітаміни, що містяться в свіжих фруктах. Саме тому цей відвар, або як його в народі називають – узвар, активізує вашу імунну систему для боротьби з вірусами.

Журавлинний-брусничний морс

За словами експертів, він має сечогінну та протизапальну дію, а також має бактерицидну властивість. У тих випадках, коли людині потрібно швидко зігрітися, незамінним напоєм стане глінтвейн.



Медики попереджають: не треба додавати мед і лимон в дуже гарячі напої, – тільки в охолоджені і теплі. Інакше корисні речовини цих продуктів стануть шкідливими.

Нагадаємо, раніше ми писали про найбільш поширені хвороби осені і про те, як їх уникнути.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ці 5 продуктів обов'язково мають бути у вашому раціоні у жовтні.

Також "Знай.ua" писав про дивовижний дует двох продуктів, який назавжди позбавить вас від хвороб