Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти

2 ст. л. соняшнику або рослинного масла
1 маленький цибулю, дрібно нарізаний
1 зубчик часнику
400 г нуту, промитий і осушений
1 ч. л. кмину
1 ч. л. земляного коріандру
жменю петрушки
1 яйце

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Приготування:

1. Нагріваємо 1 ст. л. олії у великий каструлі, потім обсмажуємо цибулю і часник на повільному вогні протягом 5 хвилин, поки не зм'якне. Переносимо у велику миску з шавлією та спеціями, потім подрібнюємо разом з вилкою або картоплею, до тих пір, поки нут не перетвориться в пюре. Перемішуємо в петрушці або сушених травах, приправляємо за смаком. Додаємо яйце.

2. Ділимо суміш на 6 кульок, потім згладжуємо в пиріжки. Нагріваємо олію в каструлі, потім обсмажуємо фалафель на середньому вогні протягом 3 хвилин з кожного боку, до золотисто-коричневого кольору. Подаємо з гарячим або холодним з кус-кусом, питтой або салатом.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт часникового супу з спегетти.