Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 3 години

Порції: 6-8

Інгредієнти:

2 кг хамона
2 л кока-коли
1 морква, нарізана
1 цибулина
1 паличка селери
1 паличка кориці
½ ст. л. перцю
1 лавровий лист
Для глазурі:
150 мл кленового сиропу
2 ст. л. червоного вина

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Приготування:

1. Кладемо 2 кг хамона в миску і заливаємо 2 л коли. Додаємо 1 подрібнену моркву, 1 цибулина, 1 нарізану паличку з селери, 1 паличку кориці, ½ столові ложки перцю і 1 лавровий листок.

2. Доводимо до кипіння, потім повертаємо, щоб варити на повільному вогні близько 2 ½ годин, поповнюючи киплячою водою, якщо необхідно, щоб хамон був повністю покритий.

3. Обережно виливаємо рідина, потім даємо шинці трохи охолонути, поки ви нагріваєте духовку до 170 градусів.

4. Кладемо шинку в сковороду, потім відрізаємо шкіру, залишивши позаду рівний шар жиру.

5. Змішуємо 150 мл кленового сиропу, 2 столові ложки цілющою гірчиці, 2 ст. л. червоних винних оцтів і щіпку меленого гвоздик.

6. Наливаємо половину жиру, обсмажуємо протягом 15 хвилин, потім наливаємо інше і повертаємо в духовку ще на 30 хвилин, проціджуючи на півдорозі.

7. Виймаємо з духовки і даємо відпочити 10 хвилин, потім наливаємо більше глазурі поверх верхній частині.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт ароматних домашніх пончиків.