Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

250 г борошна

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

125 г вершкового масла

50 мл води

1 яєчний жовток

1 ст. л. солі

2 ст. л. маку

400 г філе лосося

300 г броколі

½ лимона

300 г сметани

200 г сиру рікотта

5 стебел кропу

4 яйця

Приготування:

1. Розчиняємо сіль у воді. У миску просіваємо борошно, додаємо мак. Додаємо масло і жовток, вливаємо солону воду і вимішуємо однорідне тісто. Якщо туге тісто додаємо ще трохи води. Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин.

2. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Розкачуємо тісто тонким шаром і перекладаємо у форму для торта з високими бортиками. Накриваємо папером для випічки і зверху насипаємо сухий горох або квасолю і випікаємо 10-15 хвилин. Виймаємо форму з тістом з духовки, видаляємо папір з горохом і випікаємо основу для пирога ще 10-15 хвилин.

3. Брокколі вимиваємо, обсушуємо, розбиваємо на суцвіття і готуємо в киплячій воді приблизно 3 хвилини. Філе лосося нарізаємо шматочками.

4. Яйця розбиваємо зі сметаною і рікоттою, додаємо цедру і сік половини лимона, додаємо подрібнений кріп, солимо і перчимо.

5. На основу для пирога кладемо рибу і брокколі. Заливаємо начинку сметанною масою і випікаємо 40-45 хвилин.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт сирного пирога.