Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

300 мл молока

Популярні новини зараз

Українським пенсіонерам почали виплачувати щомісячну надбавку, ПФУ підрахував щасливчиків

Ані Лорак засвітила розкішні груди в сміливій сукні, Клеопатра відпочиває

Слово ціною в 283,2 мільйони гривень: Микола Томенко підказав, як Зеленському виконати свою обіцянку

Картопля у банці, як на маминій кухні — шикарний рецепт без сковорідок і горщиків

Показати ще

1 цибулина

100 г сала

200 г сметани

150 г кукурудзяної крупи

150 г бринзи

Приготування:

Цього разу ми покажемо вам рецепт дуже цікавої страви. Сьогодні ми будемо готувати традиційну гуцульську страву - банош. Банош - це густий суп зі сметани, яку зазвичай подають разом з цибулею, шкварками і грибами. Приготувати його можна легко, використовуючи доступні інгредієнти. Вам знадобиться: бринза, молоко, сало, цибулю, кукурудзяна крупа і сметана. Приступимо.

  1. В першу чергу сало нарізаємо кубиками й викладаємо на сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні, ретельно помішуючи.
  2. Потім готові шкварки викладаємо на тарілку, жир залишаємо в сковороді. 
  3. Тепер цибулю нарізаємо кубиками і кладемо на сковороду зі свинячим жиром. Обсмажуємо до золотистого кольору.
  4. Змішуємо разом сметану і молоко і доводимо до кипіння.
  5. Промиваємо кукурудзяну крупу. Заливаємо її холодною водою і зливаємо. Тепер додаємо крупи в молоко невеликими порціями. Перемішуємо, щоб не було грудочок.
  6. Зменшуємо вогонь до маленького і варимо, поки крупа не загусне.
  7. Варимо 10-20 хвилин до готовності, постійно помішуючи.
  8. Додаємо в готову кашу цибулю і шкварки і подаємо. Приємного апетиту!