Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 500 г яловичої печінки
  • 2 зелених яблука
  • 1 головка цибулі
  • 1 ч. л. солодкої паприки
  • ½ ч. л. каррі
  • перець чорний мелений за смаком
  • сіль за смаком
  • борошно за смаком
  • рослинне масло за смаком

Популярні новини зараз

Яке свято 15 грудня: чого не можна робити в цей день

Пасажирка влаштувала у вагоні метро спекотний денс: обскакала Яму і Кухар, епічне відео танців

Доларова лихоманка ламає економіку України, обіцяють - 50 грн за "зелений": тривожний прогноз

"Вогонь красуня": Каменських лише в трусиках змусила фанів ахнути

Показати ще

Приготування:

Перед вами рецепт страви, яка зможе приготувати кожен. Тушкована печінка по-берлінськи з яблуками і цибулею - це рецепт, який точно захочеться зробити знову. Для цього рецепта підходить теляча, яловича, свиняча печінка. Курячу краще не брати. Смачно буде з усім. Ми будемо використовувати яловичу печінку, оскільки вона сама ніжна. Ваша печінка може бути смажена, запечена, посмажити в майонезі або зробити гарнір. Рецепти цієї страви мають багато варіантів. Яблуко має бути соковитим і твердим. Готуємо разом простий, смачний, легкий рецепт смаженої печінки з яблуками, овочами, грибами і рисом. Приступимо.

  1. Телячу, свинячу печінку або печінку з яловичини або індички нарізаємо порційними шматочками, відбиваємо через плівку, обволікає в борошно, смажимо на олії; коли одна сторона підрум'яниться, солимо, перчимо і тоді перевертаємо (так печінка буде ще ніжніше, ніж якщо солити відразу). Знімаємо на паперовий рушник, щоб пішло зайве масло.
  2. Яблука нарізаємо скибочками, шкірку можна очистити. Проціджуємо олію, на якій смажилася печінка, і в ньому обсмажуємо яблука (саме на цьому маслі, потрібно щоб вони просочилися печінковим духом), на середньому вогні до м'якості, стежачи, щоб не розповзлися.
  3. Знімаємо, викладаємо цибулю, нарізану кільцями, солимо, додаємо паприку і каррі і, постійно помішуючи, смажимо його до стану, коли піде гіркоту, і він починає ставати м'якше, але ще трошки хрумтить, як би майже до готовності. Цибуля просочується вже печінково-яблучними соками.
  4. Викладаємо все на блюдо у такій послідовності: яблука, печінку, цибулю і відправляємо в мікрохвильовку буквально на 2–3 хвилинки (700), можна в духовку на 5–7 хвилин при 175 градусах (викласти в керамічний посуд, який можна використовувати в духовій шафі). Рецепт смачною печінки в яблуках будинку готовий. Виймаємо і насолоджуємося.