Гравлакс, або граавілохі це північноєвропейська холодна закуска з риби. Для її приготування використовують і річкову, і морську рибу. Ароматний гравлакс з лосося готується дуже просто. Для отримання оригінальної страви знадобиться лише приготувати маринад і намастити ним рибу. Через 12 годин гравлакс з лосося готовий!

Інгредієнти:

  • Філе лосося - 600 г
  • Буряк - 100 г
  • Лимон - 1 шт.
  • Чорний перець (мелений) - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 1,5 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Коріандр - 0,5 ч. л.

Скандинавський гравлакс, скріншот: YouTube
Скандинавський гравлакс, скріншот: YouTube

Приготування:

Натріть на дрібній тертці цедру лимона і очищений сирий буряк. Потім змішайте їх з перцем, сіллю, цукром і коріандром. Ретельно вимніть масу, щоб буряк віддав свій сік. Тепер замаринуйте рибу в буряковій суміші. Загорніть лосось у харчову плівку і поставте у холодильник на 12 годин.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Опісля зніміть плівку, приберіть залишки маринаду та промийте рибу під проточною водою протягом 10 секунд. Злегка обсушіть лосося паперовими рушниками. Рибу можна подавати на святковий стіл як закуску — незвичайне поєднання смаків здивує ваших гостей.

Скандинавський гравлакс, скріншот: YouTube
Скандинавський гравлакс, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки