Спеціально для наших читачів ми знайшли рецепт маринованих помідорів під назвою "Пальчики оближеш". Помідори виходять такими смачними, що відірватися неможливо. Процес приготування займає мало часу, все виходить дуже просто і швидко. Розраховуємо продуктів - на дві літрові баночки.

Мариновані помідори, скріншот: YouTube
Мариновані помідори, скріншот: YouTube

Для приготування маринованих помідорів "Пальчики оближеш" знадобиться:

-помідори (невеликі) - 1-1,2 кг;

-часник - 6 зубчиків;

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

-цибуля ріпчаста - 2 шт.;

-зелень кропу і петрушки - по 1/3 пучка;

-перець гострий - 0,5 шт.;

-олія рафінована - 2 ст. л.

Для маринаду (на 1 літр води):

-сіль велика - 1 ст. л.;

-цукор - 3 ст. л.;

-оцет 9% - 50 мл;

-перець чорний горошком - 1 ч. л.;

-перець запашний горошком - 1 ч. л.;

-лавровий лист - 4 шт.

Етапи приготування:

Зелень кропу і петрушки подрібнити, часник порізати шматочками. Викласти на дно чистих, сухих банок. Додати по шматочку гострого перцю. Олію рослинну прожарити і влити в банки (по 1 столовій ложці). Помідори помити, розрізати навпіл і заповнити половинками банки. Між помідорами розмістити тонкі кільця цибулі (по 1 цибулині на банку). Половинки помідорів потрібно укладати досить щільно, струшуючи банку.

Приготувати маринад: воду довести до кипіння, додати сіль, цукор, перець чорний і запашний горошком, лавровий лист. Влити оцет. Дати маринаду покипіти 3-4 хвилини, вимкнути газ. Залити гарячим (не киплячим) маринадом помідори. На одну літрову баночку з помідорами потрібно 200-250 мл маринаду. Стерилізувати банки з помідорами 12-15 хвилин з моменту закипання води.

Стерилізувати банки з помідорами 12-15 хвилин з моменту закипання води. Банки з помідорами відразу ж закрутити, перевернути і укутати теплою ковдрою. Залишити до повного охолодження. Чудові, нереально смачні мариновані помідори "Пальчики оближеш" відправити на зберігання в комору.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за таким рецептом дерунів ви ще не готували – хрусткі картопляні оладки по-німецьки.

Як повідомляв Знай.uа сирний торт з вишневим желе – ягідна кислинка і ніжний солодкий прошарок зведуть вас з розуму.

Знай.uа писав, грузинський шашлик отримав потужного конкурента — унікальний рецепт лосося під гранатовим соусом.