Паштет — це універсальна закуска, яка підійде як для застілля, так і для перекусу. Яловичий, свинячий, курячий або рибний — кожен зможе обрати свій улюблений смак домашнього паштету. Щоб приготувати паштет в домашніх умовах знадобляться найпростіші продукти і зовсім небагато часу.

Класичний домашній паштет

Інгредієнти:

  • 500 г яловичої печінки
  • 100 г шпику
  • 100 г вершкового масла
  • 2 моркви
  • 2 цибулини

Приготування:

Моркву та цибулю очистити, нарізати і обсмажити зі шпиком. Яловичу печінку нарізати невеликими шматочками і покласти на сковороду до овочів. Посолити, поперчити і обсмажити до готовності. Подрібнити м'ясо з овочами в блендері або двічі пропусти його через м'ясорубку. Додати розм'якшене вершкове масло і перемішати. Остудити паштет.

Домашній паштет, скріншот: YouTube
Домашній паштет, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Копають лопатами, кирками і руками: найбіднішу країну світу наповнила лихоманка

Багатодітний батько і директор школи вкоротив собі віку, залишивши останню записку: "Просто зламався..."

Молода Українка загинула на заробітках в Чехії, гарувала заради сина: "Давидчик більше не обійме маму"

37-річна Полякова відрізала золоті локони: "Не повторювати!"

Показати ще

Французький паштет

Інгредієнти:

  • 2 цибулини
  • 5 яєць
  • 200 г яловичого фаршу
  • 300 г свинячого фаршу
  • 50 г вершкового масла
  • зелень за смаком
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком
  • лавровий лист за смаком

Приготування:

Відварити і остудити 4 яйця. Подрібнити зелень і цибулю, збити яйце. Змішай ці інгредієнти з м'ясом і спеціями. Застелити пергаментом форму для випікання. Спершу викласти половину приготовленої суміші, потім очищені яйця, а тоді решту фаршу. Викласти зверху вершкове масло і пару лаврових листочків. Випікати при 180 градусах близько 20 хвилин.

Домашній паштет, скріншот: YouTube
Домашній паштет, скріншот: YouTube

Паштет з язика та бринзи

Інгредієнти:

  • 800 г свинячого язика
  • 100 мл вершків
  • 150 г бринзи
  • 100 г вершкового масла

Приготування:

Відварити і очистити язик. Подрібнити бринзу і змішати її з вершками 33%-ї жирності і відвареним язиком до однорідної консистенції. Розтопити вершкове масло і залити ним паштет. Поставити страву в холодильник.

Домашній паштет, скріншот: YouTube
Домашній паштет, скріншот: YouTube

Рибний паштет

Інгредієнти:

  • 1 скумбрія
  • 2 моркви
  • 100 мл вершків
  • 1 апельсин
  • спеції за смаком
  • 1 цибулина

Приготування:

Очистити свіжу скумбрію, начинити її часточками апельсина. Випікати у фользі до готовності. Розім'яти рибину виделкою, додати апельсинову цедру і перемішати у блендері. Очистити, нарізати і обсмажити цибулю та моркву зі спеціями за смаком. Накрити кришкою і тушити, поки рідини не стане вдвічі менше.

Обсмажені овочі змішати в блендері, а потім додати до рибного паштету, перемішати. Ретельно збити вершки і додати до загальної маси, перемішати.

Домашній рибний паштет, скріншот: YouTube
Домашній рибний паштет, скріншот: YouTube

Домашній паштет з яблуками

Інгредієнти:

  • 300 г курячої печінки
  • 1 цибулина
  • 50 г вершкового масла
  • 1 яблуко

Приготування:

Нарізати і обсмажити цибулю. Додати до неї печінку і обсмажити до готовності. Натерти яблука на дрібній тертці і відправити на сковороду до інших інгредієнтів разом з маслом. Накрити сковороду кришкою і тушити до м'якості. Подрібнити паштет в блендері.

Домашній паштет, скріншот: YouTube
Домашній паштет, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за таким рецептом дерунів ви ще не готували – хрусткі картопляні оладки по-німецьки. Приготування золотистих оладок з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", їжа богів — готуємо найсмачнішу рибу за рецептом древніх племен. Приготування північноєвропейської холодної закуски з риби

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки