Скумбрія – один з найбільш універсальних і найсмачніших видів риби для приготування. Її можна готувати по-різному, але найкраще – запікати. У такому разі рибка виходить ароматною, соковитою і смачною. Пропонуємо рецепт приготування запеченої скумбрії, який винайшов Гордон Рамзі.

Гордон Рамзі, скріншот: YouTube /  WatchTheDaily
Гордон Рамзі, скріншот: YouTube / WatchTheDaily

Тут немає нічого складного.
Щоб приготувати це блюдо, вам знадобляться 2 скумбрії.

Рибку краще всього купувати охолоджену. Якщо у вас заморожена, перед приготуванням її слід розморозити. Також знадобляться 2 зубчики часнику, 2 столових ложки оливкової олії. Крім того, потрібно додати по 1 чайній ложечці солі і паприки.

Скумбрія по Гордону Рамзі

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще


Розморожену або охолоджену рибку потрібно промити під проточною водою, обрізати голову, хвіст, нутрощі і розрізати її навпіл. В результаті у нас виходить 4 філе. Філе необхідно змастити маринадом, що складається з паприки, солі, давленого часнику й оливкової олії. Коли риба змазана, її необхідно накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 4 години. Коли скумбрія промаринується, запікаємо її в духовці при температура 220 градусів. Достатньо всього 15 хвилин, і ви отримуєте недорогий, простий і дуже смачний вечерю для всієї родини.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, печінковий, рибний, яблучний і з бринзою – 5 кращих рецептів домашнього паштету.

Як повідомляв портал "Знай.uа" абрикосове варення по-азербайджанськи — цей рецепт перевершить всі, які ви досі пробували. У вас вийдуть цілісні і кисленькі абрикоси в цукровому ароматному сиропі

Також Знай.uа писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки