Закуски зі смажених баклажанів дуже смачні, однак часто вони виходять надто жирними. Для вирішення цієї проблеми можна застосувати два способи. Перший — перед обсмажуванням нарізані баклажани можна занурити в збиті яйця, а другий — олію лити не на сковороду, а на баклажани приготовані до смаження. Один з варіантів приготування баклажанних рулетиків пропонує YouTube -канал "Готовим дома".

Інгредієнти:

  • 2 сирих баклажани
  • 2-3 ст. л. рафінованої рослинної олії
  • 2 відварених яйця
  • 100 г твердого сиру
  • 4 ст. л. майонезу
  • 3 зубчики часнику
  • сіль

Баклажанні рулетики, скріншот: YouTube
Баклажанні рулетики, скріншот: YouTube

Баклажанні рулетики, скріншот: YouTube
Баклажанні рулетики, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз

Наталя Могилевська розповіла про "плагіат" Тіни Кароль: "Маю таку ще з 1998 року"

В Одеській затоці посеред дня застрелили власника "Казки": копи запустили "Сирену", вбивці загрожує 15 років

"Корабельна сосна" Ірина Аллахвердієва похвалилася в декларації подарунком в 5 мільйонів - "Непоганий презент"

Призов в українську армію, 1 жовтня: історія майбутнього батька, який ховався від військкомату 3 роки

Показати ще

Сир та яйця натерти на дрібній тертці і вимішати. Видавити часник. та заправити майонезом. Можна трохи посолити. Баклажани помити, видалити плодоніжку і нарізати на тонкі пластинки у 2-3 мм. У мисці пересипати нарізані баклажани сіллю і залишити на 10 хвилин. На один середній баклажан піде приблизно 0,5 ч. л. солі.

Налити 1 ст. води, сполоснути пластинки баклажанів і злегка віджати їх. Вилити 2-3 ст. л. масла просто на баклажани. Смажити на сухій добре розігрітій сковороді — з 2-х сторін по 3 хв. Виходить ефект гриля. Підсмажені баклажани остудити під кришкою — вони стануть м'якими.

На остиглі баклажанні пластинки викласти 1 ч. л. начинки та акуратно згорнути рулетиком. Дати настоятися в холодильнику пару годин і подавати як холодну закуску.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випікання підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо. Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання

Як повідомляв портал "Знай.uа", абрикосове варення по-азербайджанськи — цей рецепт перевершить усі, які ви досі пробували. У вас вийдуть цілісні і кисленькі абрикоси в цукровому ароматному сиропі

Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля