Желе - улюблений десерт як дорослих, так і дітей! Цікава структура, фруктовий смак, прозорість - усе це про знайоме всім в Україні кольорове желе. Пропонує вам рецепт французького варіанту желе - бланманже.

Вам потрібно:

  • Цукор 200 г
  • Сметана 800 г
  • Желатин 50 г
  • Пів апельсина
  • Молоко 1 стакан
  • Варення 4-5 ст. л.
  • Пісочне печиво 1 пачка

Бланманже, фото відео
Бланманже, фото відео

Хід приготування:

В роз'ємну форму розкришіть пісочне печиво, додайте теплого молока і сформуйте корж.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для першого шару желе: змішайте 400 г сметани з склянкою теплої води, у якій перед цим розчинили желатин, варення і цукор (від 1/2 до 1 склянки за смаком).

Залийте перший шар у форму, приберіть в холодильник, щоб желе застигло (30-40 хвилин).

Для другого шару желе: змішайте 400 г сметани з склянкою теплої води, у якій перед цим розчинили желатин, сік половини апельсина і цукор (від 1/2 до 1 склянки за смаком).

Залийте другий шар у форму, приберіть в холодильник для застигання (30-40 хвилин).

Ваш десерт готовий. За бажанням його можна прикрасити шоколадною стружкою, фруктами чи м'ятою.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Смачний рецепт лимонного желе нашвидкуруч.

Як повідомляв портал Знай.ua, Сирний торт з вишневим желе – ягідна кислинка і ніжний солодкий прошарок зведуть вас з розуму.

Також Знай.ua писав, що станеться з желе, якщо на нього кинути гирю.