Хліб "Чурек" рецепт східної кухні - домашній, ароматний, з хрусткою скоринкою. Традиційно чурек азербайджанський печуть в тандирі, але і в духовці виходить дуже смачно. До того ж і готується такий хлібець дуже швидко: всього за 3 години у вас буде до обіду теплий свіжий хлібець.

Хліб, фото: Getty Images
Хліб, фото: Getty Images

Інгредієнти:

1500гр борошна
650 мл теплої води -+50мл (кількість залежить від якості борошна)
11 гр дріжджі сухі
1 ч. л. солі
1 ч. л. цукру

Випікаємо при 240-250 20 хв. Орієнтуйтеся на свою духовку до золотистого кольору.

  1. Отже, щоб приготувати чурек в домашніх умовах, для початку зробіть дріжджове тісто: розведіть дріжджі в теплій воді, додайте сіль і борошно. Тісто замішується близько 15 хвилин.
  2. Щоб зручніше і краще вимісити, я виклала тісто на дошку, присипану борошном. Воно повинне вийти еластичним і не прилипати до рук. Надайте їм форму кулі і залиште в ємності з високими бортами в теплому місці підходити.
  3. Підходить тісто зазвичай близько двох годин. Після цього покладіть його на дошку або присипану борошном робочу поверхню і притисніть. Таким чином ви додасте йому овальну форму. Далі - розкотіть тісто товщиною не більше 1,3 мм і шириною близько 20 див.
  4. Тісто розкочується дуже легко качалкою. Щоб краї були однаковими, постарайтеся надати їм форму руками, після чого відправте на деко.
  5. Дайте тісту трохи "дійти" на формі і потім можете ножем зробити надрізи у вигляді ромбів. Щоб чурек не підгорів можна на низ покласти фольгу. В самому кінці посипте його кунжутом або маком, але перед цим змастіть яйцем.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Хочете урізноманітнити свій раціон? Навіть за відсутності хлібопічки ви можете приготувати дуже смачний хліб - чурек. Класичний рецепт чурека стане чудовою альтернативою звичним хлібобулочним виробам.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, окрошка - замість тисячі слів, як приготувати холодний суп у літню спеку.

Як повідомляв Знай.uа "сюрприз" для діабетиків – в АТБ знайшли напханий склом хліб.

Знай.uа писав, вся справа в підживленні – перевірені способи вирощування болгарського перцю.