Чудова новина для всіх гурманів та гастрономічних ентузіастів: розпочався сезон лисичок. Лисички - надзвичайно корисний гриб, в якому зазвичай немає червів. Бонус: не існує отруйних лисичок, а тому цей гриб можна збирати чи купувати спокійно. Сезон триватиме до середини вересня, орієнтовно, а тому не поспішайте, але неодмінно внесіть у свої кулінарні плани страву з лисичками. Ми ж пропонуємо вам простий, лаконічний, проте дуже смачний рецепт пасти з лисичками.

Паста з лисичками, фото eda.ru
Паста з лисичками, фото eda.ru

На 2 порції вам знадобиться:

  • Спагеті 250-300 г
  • Лисички 250-300 г
  • Вершки (жирність 20-35%) 200-250 мл
  • Ріпчаста цибуля 1 шт
  • Кріп
  • Масло вершкове
  • Олія рослинна
  • Сіль, перець.

Хід приготування:

Підготуйте лисички: переберіть їх і помийте. Скористайтесь щіткою, щоб відчистити забруднені місця. Великі гриби розріжте на 2-4 частинки, а дрібні не чіпайте.

Популярні новини зараз
Микола Тищенко спробував розмінувати авто палицею, українці попадали від сміху: "УБД забезпечено, Тор Лякливий" Головне за 1 жовтня: переведення годинників у неділю, ЗСУ в Криму та дата перемоги України, правда про розлучення Дорофєєвої і Дантеса Зірка "Дизель шоу" Єгор Крутоголов передав ЗСУ корисний презент для відплати окупантам: "До перемоги" Тоня Матвієнко зізналася, що вони з Арсеном Мірзояном бідують, не маючи грошей на життя: "У нас немає нічого"
Показати ще

У пательні розігрійте рослинну олію (2-3 ст.л) з вершковим (1 ст.л.), висипте дрібно покришену цибулю, трішки посоліть. Смажте на повільному вогні, помішуйте, близько 5 хвилин.

Перекладіть посмажену цибулю разом з олією у окрему миску.

На ту саму пательню викладіть підготовлені гриби, трішки посоліть. Смажте на трішки більше ніж середньому вогні, помішуйте.

Коли рідина з грибів випарувалась - повертайте цибулю з олією. Помішуйте.

Вилийте вершки.

Мішайте, готуйте близько 1-2 хвилин. Потрібно, щоб соус загустів. Якщо це не відбувається, можете додати до соусу трохи борошна.

У готовий соус додайте сіль, перець і кріп.

З'єднайте соус із макаронами, звареними відповідно до інструкції на упаковці. Зазвичай до цієї пасти беруть лінгвіні, проте можете спокійно брати звичайні спагеті.

Відразу подавайте до столу. Смачного!

А як пасту з грибами готує зірковий британський шеф Гордон Рамзі можна подивитися на цьому відео.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Картопляний кіш з грибами – ідеальний відкритий пиріг, щоб підкорити шлунок і серце коханого.

Як повідомляв портал Знай.ua, домашній пломбір врятує від спеки, готуємо морозиво з глазур'ю на своїй кухні.

Також Знай.ua писав, смородиновий лікер в домашніх умовах, як приготувати солодкі ласощі зі свіжих ягід.