Рецептів яблучного пирога існує безліч, однак цей спосіб приготування підкорить вас вмить. Яблучний тарт з легким ароматом ванілі та лимона готується просто та швидко.

Читайте Знай у Google News!

Інгредієнти (на 8 порцій):

Для основи потрібно:

  • 1 ¼ склянки борошна (155 г.)
  • 1 столова ложка цукру
  • ½ чайної ложки солі
  • ½ склянки холодного вершкового масла (110 г.), нарізаного дрібними кубиками
  • ¼ склянки холодної води (60 мл)

Яблучний тарт, скріншот: YouTube
Яблучний тарт, скріншот: YouTube

Для начинки потрібно:

Популярні новини зараз

Українців не впустили на матч Євро-2020 в Бухаресті з Кримом на прапорі: "Спірна територія"

Ірина Білик після розлучення з Ахмадовим нагадала про важливу істину: "Не кохай, як не віриш.."

Анна Богдан задовольнила красунчика руками, і це не "Холостяк" Заливако

"Більше нічого показати": "Холостяк" Заливако розсунув ноги біля Анни Богдан

Показати ще
  • 4 яйця
  • 1 склянка цукру (200 г)
  • 1 столова ложка ванільного екстракту
  • 1 чайна ложка солі
  • 16 столових ложок вершкового масла
  • ½ склянки борошна (65 р.)
  • 1 чайна ложка лимонної цедри
  • 3 зелених яблука, тонко нарізаних

Приготування:

Змішайте борошно, цукор і сіль в кухонному комбайні, кілька разів перемішайте їх в імпульсивному режимі. Додайте вершкове масло і вимішуйте, щоб розбити масло на шматочки. Тепер влийте холодну воду. Тісто має злипатися при натисканні між пальцями. Проте, якщо тісто не злипається, поступово (по 1 ст. ложці) додайте більше води.

Яблучний тарт, скріншот: YouTube
Яблучний тарт, скріншот: YouTube

Коли тісто готове, загортаємо його у харчову плівку і ставимо у холодильник на годину. За цей час розігрійте духовку до 175ºC. Дістаємо тісто з морозилки і рівномірно розподіляємо його за формою, сформувавши бортики по краях. Тісто можна утрамбувати з допомогою ложки, дна склянки або руками.

Для приготування начинки збийте яйця, цукор, ванільний екстракт і сіль у мисці середнього розміру. Розтопіть масло на вогні та влийте його у яєчну суміш. Тепер додайте борошно і лимонну цедру, ретельно перемішайте.

Розкладіть нарізані яблука по спіралі на тісто і залийте їх заварним кремом. Випікайте пиріг у розігрітій духовці протягом 50 хвилин. Якщо верх почне занадто сильно підрум'янюватися, накрийте пиріг фольгою. Перед нарізкою та подачею на стіл дайте випічці повністю охолонути.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері. М'ясо в результаті виходить ніжним та соковитим, страва буквально тане у роті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння