Влітку ми можемо їсти свіжі фрукти хоч кожен день. Однак фрукти можна додавати не лише у десерти, а й у салати та інші закуски. Страви зі свіжих персиків прикрасять ваш святковий стіл або навіть пікнік. Щоб вибрати спілі та соковиті плоди, потрібно понюхати фрукт. Чим солодший персик, тим сильнішим буде аромат.

Прості рецепти цікавих страв з персика пропонує видання "Со вкусом".

Коктейль з персиків, скріншот: YouTube
Коктейль з персиків, скріншот: YouTube

Коктейль "Белліні"

Персики спершу потрібно очистити від шкірки і подрібнити в блендері до стану пюре. Тепер залишилося лише розподілити масу по келихах і залити сухим ігристим вином. Акуратно перемішайте напій.

Швидка відкрита випічка

Листкове тісто наріжте порційними шматочками-квадратами, на кожен з яких зверху викладіть скибочки персика і присипте коричневим цукром за смаком. Випікайте до рум'яності.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Пиріг з персиків, скріншот: YouTube
Пиріг з персиків, скріншот: YouTube

Здоровий сніданок

Налийте у чашку несолодкий йогурт. Потім додайте нарізаний невеликими кубиками персик і ягоди лохини. Покладіть зверху на страву листочки м'яти.

Літній салат

Часточки персиків обсмажте на грилі, а на сковороді — очищені креветки. Змішайте ці два інгредієнти, щедро додайте рукколи і залийте імбирною заправкою. Можна посолити за смаком. Перемішайте і подавайте до столу.

Закуска до рожевого вина

Спершу наріжте персик часточками і змішайте їх з тонкими скибочками сировяленої шинки. Перемішайте і збризніть бальзаміком. За бажанням додайте як прикрасу листочки зелені.

Персики, фото Pxhere
Персики, фото Pxhere

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.