У природі не існує такої людини, яка б не любила ласощі. А хто вважає, що кондитерські вироби не для нього - той або кривить душею, або сидить на суворій дієті, або і те, і інше. Втім, є люди, байдужі до солодкого. І якщо ви серед них, то готуйтеся - ви зараз вийдете з їх рядів, завдяки дивовижному торту "Ватсон" з вишневою начинкою.

Ми назвали його так, бо готується він просто елементарно. Все ще вважаєте, що торти готувати неодмінно складно, і це займає багато часу? Не тримайте цей стереотип. Тримайте рецепт, як порадувати себе і близьких найніжнішим вишневим тортиком.

ГОТУЄМО ТОРТ "ВАТСОН"

ІНГРЕДІЄНТИ


для бісквіта:
Борошно 220 р
Цукор 200 р
Яйце 4 шт.
Рослинна олія 100 мл
Вода кімнатної температури 135 мл
Розпушувач 10 г (1 чайна ложка з гіркою)
Сіль 1/4 чайної ложки

вишнева начинка:
Вишня 200 г (заморожена)
Цукор 50 г
Кукурудзяний крохмаль 10 г + вода 1 чайна ложка
Якщо у вас вишня свіжа, то додайте трохи води на початку.

крем:
Вершки 33-35% жирності 500 мл (холодні)
Цукрова пудра 100 г


ПРИГОТУВАННЯ:
1. Змішати просіяне борошно, розпушувач, цукор. Додати ростить. масло, воду.
2. Відокремлюємо жовтки від білків, жовтки додаємо в тісто, перемішуємо.
3. У білки додаємо сіль, збиваємо до стійкої піни.
4. Білки вводимо в тісто, перемішуємо.
5. Тісто виливаємо на деко, застелений пергаментним папером. Випікати при 160 гр-приблизно 25 хв.
6. Остуджуємо бісквіт і вирізаємо 2 коржа діаметром 18 див Решті бісквіт нарізаємо на квадратики.
7. Вишню перемішуємо з цукром в сотейнику і на середньому вогні проварюємо до розчинення цукру. Додаємо крохмаль, змішаний з водою.
8. Проварюємо до загустіння і остуджуємо.
9. Холодні вершки збиваємо з цукровою пудрою до стану крему.
10. Збираємо торт у кільці, застеливши його борту плівкою. На низ викладаємо бісквіт, потім крем, вишні і квадратики бісквіта чергуємо. Зверху покриваємо другим коржем, змащуємо кремом верх і боки. Прикрашаємо на свій смак.
11. Прикрасила торт: пюре з вишні і фісташки. Пробила пюре вишні заглибним блендером, додала цукор і пектин. Проварила на середньому вогні.
12. Прибираємо в холодильник на 3-4 ч.

Автор рецепта Cooking Madina

Популярні новини зараз

Найпереробленіша з "Пацанок" Покрищук показала натуральну "красу" до операцій: "Впізнали жінку?"

Леся Нікітюк нарешті показала дитину - дівчинка дуже схожа на неї

Раптово загинув український ведучий: не прожив і половину віку, колеги побиваються

"Холостячка" Леся Нікітюк оголила принади в халатику, попри лютий мороз

Показати ще

View this post on Instagram

Простой тортик, вкусный, ароматный, очень-очень нежный. ⠀ ИНГРЕДИЕНТЫ для бисквита: Мука 220 г Сахар 200 г Яйцо 4 шт. Растительное масло 100 мл Вода комнатной температуры 135 мл Разрыхлитель 10 грамм (1 чайная ложка с горкой) Соль 1/4 чайной ложки ⠀ вишневая начинка: Вишня 200 г (замороженная) Сахар 50 г Кукурузный крахмал 10 г + вода 1 чайная ложка Если у вас вишня свежая, то добавьте немного воды в начале. ⠀ крем: Сливки 33-35% жирности 500 мл (холодные) Сахарная пудра 100 г ⠀ ПРИГОТОВЛЕНИЕ: 1. Смешать просеянную муку, разрыхлитель, сахар. Добавить растит. масло, воду. 2. Отделяем желтки от белков, желтки добавляем в тесто, перемешиваем. 3. В белки добавляем соль, взбиваем до устойчивых пиков. 4. Белки вводим в тесто, перемешиваем. 5. Тесто выливаем на противень, застеленный пергаментной бумагой. Выпекать при 160 гр-в примерно 25 мин. 6. Остужаем бисквит и вырезаем 2 коржа диаметром 18 см. Остальной бисквит нарезаем на квадратики. 7. Вишню перемешиваем с сахаром в сотейнике и на среднем огне провариваем до растворения сахара. Добавляем крахмал, перемешанный с водой. 8. Провариваем до загустения и остужаем. 9. Холодные сливки взбиваем с сахарной пудрой до состояния крема. 10. Собираем торт в кольце, застелив его борта пленкой. На низ выкладываем бисквит, затем крем, вишни и квадратики бисквита чередуем. Сверху покрываем вторым коржом, смазываем кремом верх и бока. Украшаем на свой вкус. 11. Украсила торт: пюре из вишни и фисташки. Пробила пюре вишни погружным блендером, добавила сахар и пектин. Проварила на среднем огне. 12. Убираем в холодильник на 3-4 ч. ⠀ Автор рецепта Cooking Madina ⠀ ⠀

A post shared by Вкусные идеи каждый день!😋 (@cook_storiess) on

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати хліб у мікрохвильовій печі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт креветок в пивному клярі.

Також "Знай.ua" писав, як приготувати чізкейк з фруктами.