Фаршировані перепелиними яйцями та сирокопченою ковбасою печериці — швидка та цікава страва. Вона не лише неймовірно апетитна, але красива. То ж на святковому столі виглядатиме просто чудово! Для приготування фаршированих печериць знадобиться лише 20 хвилин. Нижче описано рецепт на 2 порції.

Інгредієнти:

  • Гриби (печериці, великі) - 6 шт.
  • Цибулю білий - 1 шт.
  • Ковбаса (сирокопчена) - 20 г
  • Вершки (20%) - 50 мл
  • Сир плавлений - 20 г
  • Петрушка (кілька гілочок)
  • Яйце перепелине - 6 шт.
  • Масло рослинне (для смаження) - 10 г
  • Сіль - 2 г
  • Перець чорний (мелений) - 1 г

Печериці, фото: pixabay.com
Печериці, фото: pixabay.com

Приготування:

Капелюшки печериць очистити, відрізати ніжки. Посолити їх, поперчити та залишити маринуватися. Нарізати дрібно цибулю і ніжки грибів. Обсмажити на олії до рум'яного кольору. Додати вершки і слайс сиру. Посолити, поперчити.

Популярні новини зараз

Львів'янин віддав Богу душу просто на порозі церкви, мороз довів: "Сидів мов живий"

Віталій Кличко втік від киян і пірнув в ополонку

Франківськом розгулює різдвяна "вечеря": хвіст пістолетом, рило без маски

Помер геніальний актор і сценарист Жан-П'єр Бакрі: "Онкологія не пощадила

Показати ще

Тепер додати дрібно нарізану ковбасу і зелень. Перемішати та одразу зняти з вогню. Ковбаса і зелень не повинні тушкуватися, вони тільки повинні віддати свій аромат начинці. Остудити, начинити цією масою капелюшки. Зробити посередині поглиблення.

Вбити по перепелиному жовтку в центр кожного гриба. Запікати при 180°C протягом 10 хвилин. Прикрасити на свій смак. Для цього ідеально підійде бальзамічний крем, квадратики з болгарського перцю, слайси молодої моркви і гілочки розмарину. Якщо залишити трохи білка, вийде як ромашка у центрі гриба.

Фаршировані печериці, скріншот: YouTube
Фаршировані печериці, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мусака, човники і запіканка з баклажанів - топ-3 чудових варіанти для смачної вечері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.