З цим простим та швидким рецептом абрикосового варення впорається кожен охочий. Завдяки перевіреному рецепту ви без зайвих зусиль заготуєте цей смачний вітамінний фрукт на зиму.

Читайте Знай в Google News!

Цей фрукт дуже корисний для організму. Абрикоси містять вітаміни А і С, яблучну, винну і лимонну кислоту, сахарозу, глюкозу, а також калій, кальцій, магній, фосфор, залізо. Абрикоси рекомендують їсти при недокрів'ї та серцево-судинних захворюваннях.

Абрикоси, скріншот: YouTube
Абрикоси, скріншот: YouTube

Сік абрикоса має антибіотичну активність, допомагаючи впливати на шкідливі бактерії. Крім того, плоди абрикоса є низькокалорійними, тому фрукт рекомендують вживати на дієтичному харчуванні. Однак людям з цукровим діабетом слід обережно вживати абрикоси через високий вміст цукру в плодах.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Інгредієнти:

  • 1 кг абрикосів
  • 300 г цукру

Приготування:

Знадобляться абрикоси, цукор з розрахунку 300 г на 1 кг фруктів, а також простерилізовані банки та кришки. Помийте абрикоси, видаліть кісточки, засипте м'якуш цукром і залиште на пів доби.

За цей час фрукти дадуть сік, а вам залишиться тільки нагріти все це на швидкому вогні до кипіння, проварити протягом п’яти хвилин, розлити по банках і закатати.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, натуральний вітамінний десерт стане хітом спекотного літа — цікавий рецепт персикового морозива

Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки

Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками