Для того, щоб приготувати котлету по-київськи, вам знадобиться 2 філе, рослинне масло для фритюру і розм'якшене вершкове масло в кількості 100 грам. Далі 2 курячих яйця, столова ложка молока, пучок кропу, борошно для панірування і самі панірувальні сухарі. Для приправи сіль і перець.

Читайте Знай в Google News!

Спочатку варто приготувати масло. Вершкове масло слід змішати з порубаним кропом і посолити. Потім загорнути його ковбасою в харчову плівку і відправити в морозильник.

Беремо філе і відокремлюємо мале від великого і відкладаємо його в сторону. Велике філе прорізається з потовщеною боку уздовж практично до кінця, але не наскрізь і розкривається, як книжка.

Обидва великих і малих філе відбиваються акуратно з двох сторін. Їх необхідно посолити і поперчити. Масло дістається з морозилки і викладається по половині на кожне велике філе, а потім накривається малим і щільно загортається в велике, щоб була сформована довгаста котлета.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На цьому етапі важливо дотримати герметичність, щоб масло при смаженні не витікало. Готову, але сиру котлету потрібно загорнути в харчову плівку і відправити знову в морозильник на 20 хвилин. Потім котлета дістається і умочується спочатку в борошно, потім у збиті з молоком яйця і слідом в панірувальні сухарі. Процедура повторюється з кляром і панірувальними сухарями, щоб домогтися міцної скоринки.

Котлету необхідно помістити в кипляче рослинне масло і обсмажити до золотистої скоринки з кожного боку. Потім викласть в жароміцний посуд і довести до готовності в розігрітій до 200 градусів духовці, що займе близько 4-5 хвилин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легка і ніжна вівсянка з фруктами-рецепт сніданку, який зробить будь-який день прекрасним.

Як повідомляв "Знай.ua", "Iкра заморська, баклажанна": ексклюзивний рецепт культової страви.

Знай.ua писав, топ-5 приголомшливих домашніх соусів, які підійдуть до будь-якої страви.