Простий метод допоможе заготовити на зиму бобові в домашніх умовах. Консервація квасолі не займає багато часу і сил. Зате смачна і корисна заготівля буде радувати родину в холодну пору року.

Якщо банки будуть стерилізувати в духовці, на це знадобиться приблизно 15 хвилин. Над парою банку досить потримати 7 хвилин. При стерилізації в мікрохвильовій печі потрібно налити в банки приблизно по 100 мл води і нагрівати 2 хвилини на максимальній потужності. Діставати банки потрібно за допомогою прихваток, щоб не обпекти руки.

Інгредієнти на 10 порцій

квасоля біла - 1 кг
сіль - 60 г
цукор - 100 г
оцет 40 мл
рослинна олія - 20 г

Спосіб приготування

1. Квасолю перебираємо. Для заготівлі вибираємо тільки щільні зерна, зморщені і червиві викидаємо. Відібрану квасолю викладаємо в миску і заливаємо її холодною водою. Ми залишаємо вимочувати.

2. Через чотири години воду зливаємо, заливаємо квасолю свіжою водою. Ми залишаємо ще на чотири години. Після закінчення зазначеного часу квасоля моєму під проточною водою, зливаємо все сміття, яке залишилося.

3. Перекладаємо квасоля в каструлю з товстим дном, заливаємо водою. Вода повинна повністю покривати бобові. Відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння, після чого воду зливаємо. Повторно заливаємо чистою водою.

4. Коли вода знову закипить, наливаємо в каструлю рослинну олію, насипаємо цукор. Вогонь зменшуємо до мінімального, тушкуємо квасолю протягом 40 хвилин. При цьому кришку не закриваємо. Стежимо, щоб вода не википала, якщо потрібно підливати.

5. По закінченні зазначеного часу додаємо сіль, варимо ще 10 хвилин. Потім наливаємо оцет, тримаємо на вогні хвилину-дві.

6. Поки квасоля вариться, готуємо банки. Ретельно моєму їх, а потім стерилізуємо будь-яким зручним способом (в духовці, в мікрохвильовій печі або над парою). Кришки обдаємо окропом.

7. Киплячу квасолю розкладаємо у попередньо простерилізовані банки. Закочує герметично.

8. Заготовки перевертаємо догори дном, закутуємо в плед або в ковдру. Залишити в такому положенні до повного охолодження, приблизно на добу.

Потім перенести банки на постійне місце зберігання.

Зберігати можна в погребі, підвалі або в іншому темному прохолодному місці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Показати ще

Нагадаємо, хрусткі огірки в томаті на зиму: оригінальний спосіб консервування.

Як повідомляв "Знай.ua", перець печений маринований - рецепт чудової закуски на кожен день і для святкового застілля.

Знай.ua писав, і випив, і закусив: рецепт апельсинових цукерок для любителів гострих відчуттів.