Ароматні пухкі ватрушки з сиром приготувати вдома власноруч зовсім не складно. Ватрушки за цим рецептом виходять дуже смачними і м'якими, а начинка приємною, зверху запеченою, а всередині м'якою і ніжною.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

Для тіста:
  • 200 мл теплого молока
  • 4-5 ст. л. цукру
  • пакетик дріжджів (11 г)
  • щіпка солі
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 500 г борошна

Ватрушки з сиром, фото: instagram.com/recepti.home
Ватрушки з сиром, фото: instagram.com/recepti.home

Для начинки:
  • ~300 г сиру
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 3 ст. л. цукру (за смаком)
  • 1 яйце для змазування

Приготування:

У тепле молоко додаємо цукор і дріжджі і чекаємо коли з'явиться пінка. Це означатиме, що дріжджі спрацювали і згодом тісто підніметься. Тепер додаємо сіль, яйце, масло і все перемішуємо. Просіваємо борошно, замішуємо тісто спочатку виделкою, потім рукою, змастивши її рослинною олією. Якщо тісто буде прилипати, краще знову змастити руки рослинною олією.

Популярні новини зараз

Леонов з "Татусевих доньок" втратив маму: легенді театру було 85

Тіна Кароль їде в Білорусь на "Слов'янський базар", від якого відмовився Олег Винник

Леся Нікітюк привітала вагітну Катю Осадчу з особливою датою: "Найкращий день"

Надя Дорофєєва в сміливому монокіні похвалилася шикарною фігурою на яхті

Показати ще

Ватрушки з сиром, фото: instagram.com/recepti.home
Ватрушки з сиром, фото: instagram.com/recepti.home

Ватрушки з сиром, фото: instagram.com/recepti.home
Ватрушки з сиром, фото: instagram.com/recepti.home

Вимішуємо тісто протягом 3-4 хвилин, потім кладемо його у посудину, накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину. Коли тісто підійде, розминаємо його руками і ділимо на рівні частини. Формуємо з них кульки.

Накриваємо готові кульки рушником і залишаємо на 15 хвилин, вони збільшаться в розмірі. За цей час приготуємо начинку, з'єднавши всі інгредієнти. Збиваємо їх до однорідної маси. Дно склянки змащуємо олією і формуємо заглиблення в кульках. Краї ватрушки змащуємо збитим яйцем, в серединку викладаємо начинку. Випікаємо їх у духовці приблизно 20-25 хвилин до рум'янцю при 180°.

Ватрушки з сиром, фото: instagram.com/recepti.home
Ватрушки з сиром, фото: instagram.com/recepti.home

View this post on Instagram

Ароматные пуховые ватрушки с творогом🤤 Такие ватрушки получаются очень вкусными и мягкими, а начинка очень приятной, сверху запекшейся, а внутри мягкой и нежной🔥 ⠀ Если сохранили рецепт, то оставьте, пожалуйста, любой cмайлик в кoммeнтарияx, мне будет очень приятно❤️ ⠀ Ингредиенты: Для теста⬇️ 🔸200 мл. тёплого молока 🔸4-5 ст. л. сахара 🔸пакетик дрожжей (11 гр.) 🔸щепотка соли 🔸1 яйцо 🔸3 ст. л. растительного масла 🔸500 гр. муки ⠀ Для начинки⬇️ 🔸~300 гр. творога 🔸1 яйцо 🔸1 ч. л. ванильного сахара 🔸3 ст. л. сахара(по вкусу) ⠀ 🔹1 яйцо для смазывания ⠀ Приготовление: В тёплое молоко добавляем сахар и дрожжи и ждём когда появится пенка,(появилась пенка- значит дрожжи работают и тесто поднимется!) после добавляем соль, яйцо, масло и все перемешиваем. Просеиваем муку, замешиваем тесто сначала вилкой, после рукой, смазав руку растительным масло. Дополнительной муки не пригодится, если тесто будет прилипать, лучше снова смазать руки растительным масло. Вымешиваем тесто 3-4 минуты, затем возвращаем в чашу, закрываем и оставляем в тёплом месте на 1 час. Подошедшее тесто разминаем руками и делим на равные части(у меня получилось 12 шт.), формируем шарики. Закрываем полотенцем кругляшки и оставляем под полотенцем 15 минут, они увеличатся в размере. За это время приготовим начинку, соединив все ингредиенты, взбиваем до однородной массы. Дно стакана смазываем растительным маслом и формируем углубления в шариках для начинки. Края ватрушки смазываем взбитым яйцом, в серединку выкладываем начинку. Отправляем ватрушки в духовку примерно на 20-25 минут до румянца при 180°. ❤️Приятного аппетита!❤️ Автор @foodblog_sabina

A post shared by ЛЕГКИЕ РЕЦЕПТЫ НА КАЖДЫЙ ДЕНЬ✨ (@recepti.home) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин. У сезон кабачків ця страва, чи не найкраще рішення. Суп виходить легкий та з цікавим смаком. Варена кабачкова локшина приємно здивує.

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні