Дієтологи закликають з'їдати хоча б одне яблуко в день, щоб зміцнити імунітет. Якими властивостями воно володіє, а також, що з нього приготувати, розповіла кореспондент Анастасія Галкіна в програмі "Вікна-новини" на СТБ.

Читайте Знай в Google News!

Ціна на яблука цього року піднялася. Це пов'язано з негодою: травневими заморозками і липневими зливами. Відбилася вона не тільки на ціні яблук, але і на їх смаку.

За фермерські яблука на ринках Ціна від 20 до 40 гривень за кілограм. Менша вартість-за домашні. Ціна найдешевших яблук, які вдалося знайти команді» Вікон " на ринку, становить 15 гривень за кілограм.

Яблука, фото: pixabay.com
Яблука, фото: pixabay.com

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Саме на таку домашню продукцію радять звертати увагу дієтологи. А ще лікарі рекомендують з'їдати в день хоча б одне яблуко – воно знижує поганий холестерин, зміцнює імунітет і запобігає розвитку раку кишечника.

"яблука мають імуномодулюючий ефект. У сезон дощів і зміни погоди — це хороша допомога імунітету", – зазначила дієтолог Оксана Соколова.

Експерт радить вживати і запечені яблука. Це основа традиційного українського пирога-соложеника. Його рецепт досить простий і невибагливий.

Вам знадобляться: цукор, борошно, масло, яйця, вершки, яблука. Як доповнення можна використовувати цедру лимона і корицю.

Спосіб приготування: протягом 15 хвилин порізані на кубики яблука протушкувати з вершковим маслом і корицею. Потім ще 150 г масла або маргарину перетріть з цукром. До жовтків додайте 200 г вершків, 100 г молока і подрібнену цедру лимона. Потім-все це змішайте. Туди ж насипте 150 г просіяного борошна, після чого помістіть отриману суміш на сковороду. У готові млинці додайте яблучну начинку, залийте збитими білками з цукром і поставте в духовку на 5 хвилин.

Таке блюдо кожному по кишені і нескладне в приготуванні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, шоколадний бісквіт з сирним суфле, приготуйте справжнісінький "Kinder" в домашніх умовах.

Як повідомляв Знай. ua, маринований язик гостріше, ніж у тещі, вишуканий делікатес з простих продуктів.

Також Знай. ua писав, що реберця на грилі в пиві з медом, рецепт маринаду, який зробить м'ясо божественно смачним.