Запечений на шпажках червоний буряк під ароматним маринадом - це оригінальна і смачна страва для любителів незвичайних смаків.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом шашлику з червоного буряка поділився сайт "Povarenok".

Червоний буряк, фото: кадр з відео
Червоний буряк, фото: кадр з відео

Шашлик з маринованого буряка

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

ДТП забрала життя української рекордсменки: їй було всього лише 21

Юля "Зайка", Джессіка і Дана "напали" на колишніх Ксенії Мішиної з "Холостячки": "Дивлюся і ржу"

Леся Нікітюк в латексі показала, як дівчата можуть ловити рибку: з великою попою і вудкою в руках

"Холостяк" Заливако задумався над емоціями поруч з Ганною Богдан: "Щирості в ній немає"

Показати ще
  • Буряк сирий - 1 шт.
  • Соєвий соус - 1 ч. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія оливкова — 15 мл
  • Оцет - 1 ч. л.
  • Вода - 50 мл
  • Кріп - на свій смак
  • Горіх мускатний - на свій смак
  • Перець духмяний - на свій смак

Приготування:

Сирий буряк очистити і порізати кубиками. Ріпчасту цибулю очистити і дрібно порізати. Обсмажити цибулю на оливковій олії протягом 3 хвилин. Буряк полити соєвим соусом, додати подрібнений часник, мускатний горіх, перець запашний на свій смак.

Шашлик з буряка, фото: povarenok
Шашлик з буряка, фото: povarenok

Тепер додаємо обсмажену цибулю, оцет і воду. Ретельно перемішуємо і посипаємо подрібненим кропом. Ставимо маринуватися в холодильник на 2-3 години.

Шпажки замочити на 5 хвилин в гарячій воді. Нанизуємо кубики буряка на шпажки. Викладаємо на фольгу і кожну шпажку посипаємо залишками маринаду. Загортаємо у фольгу. Викладаємо на деко і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-45 хвилин до м'якості буряка.

Шашлик з овочів, фото: кадр з відео
Шашлик з овочів, фото: кадр з відео

Шашлик з овочів

Інгредієнти:

  • 10 шт. шампіньйонів
  • 4 шт. помідорів
  • 2 шт. баклажанів
  • 5 ст. л. рослинної олії
  • трави, прянощі, спеції
  • 2 шт. кабачків
  • сіль

Приготування:

Промити всі овочі і обсушити, якщо у кабачків і баклажанів шкірка занадто товста – зрізати її. Великі печериці розрізати навпіл, дрібні - залишити цілими. Нарізати баклажани і кабачки по 1 см товщиною. Таким же чином нарізати помідори, тільки товщі - 1,5 см.

Викласти всі нарізані овочі та гриби в глибоку миску, полити рослинною олією, посипати спеціями на свій смак, не солити, перемішати руками, дати мінімум 10 хв помаринуватися.

Нанизати овочі по черзі на попередньо вимочені у воді дерев'яні шпажки, чергуючи, починаючи і закінчуючи кабачком. Викласти шашлички на деко. Поставити в нагріту до 200 градусів духовку і запікати приблизно 40 хв, періодично повертаючи, до зарум'янювання. Подавати готові овочеві шашлики до столу гарячими, солити одразу після приготування.

Шашлик з овочів, фото: кадр з відео
Шашлик з овочів, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів