Багатьом такий десерт готувала мама чи бабуся у дитинстві. Попри те, що смаколик дуже простий, його з'їдають на ура. То ж краще готувати одразу дві порції.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 300-400 г печива (можна звичайне + шоколадне)
  • 120 г вершкового масла
  • 2 ст. л. какао
  • 3 ст. л. білого цукру
  • 1 склянка молока

Шоколадна ковбаска, скріншот: YouTube
Шоколадна ковбаска, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Печиво подрібнюємо будь-яким зручним способом. Наприклад, можна скласти його в пакет і покатати качалкою, щоб залишалися великі шматочки.

У посуд кладемо цукор, масло, какао. Заливаємо все молоком. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння, весь час помішуючи. У результаті вийде тягуча шоколадна маса. Коли цукор розчинився, знімаємо з вогню і вливаємо в печиво. Перемішуємо.

Тепер дивимося, якою вийшла маса. Якщо вона рідка - додаємо печива, якщо занадто густа - наливаємо ще 1 ст. л. молока. Перекладаємо масу на харчовий целофан і формуємо довгасту ковбасу. Тут потрібно стежити, щоб не було бульбашок повітря. Ущільнюємо і ставимо в холодильник приблизно на 120 хвилин.

Шоколадна ковбаска, скріншот: YouTube
Шоколадна ковбаска, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вівсяне печиво за 12 хвилин: гора ароматних ласощів практично з нічого. Цей рецепт стане вашою паличкою-виручалочкою коли часу обмаль. Вівсяне печиво готується лічені хвилини, а випікається ще швидше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів