Домашнє картопляне пюре за легендарним рецептом французького шеф-кухаря Жоеля Робюшона просто перевернуло світову кулінарію.
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Пюре готується з найпростіших інгредієнтів і не вимагає ні багато часу, ні особливих умінь. Таке пюре виходить дуже простим, але його смак ідеальний, пише "
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі (краще салатної)
- сіль грубого помелу
- 250 г холодного вершкового масла
- 250 мл цільного молока
Бліда Тоня Матвієнко налякала українців: "Останній день..."
"Холостячка" Ксенія Мішина зізналася в коханні найважливішому чоловікові: "Мій Олімп"
Нова пошта повідомила про зміни в оплаті посилок: списуватимуть автоматично
Студія "Квартал 95" оголосила про завершення свого проекту: сьогодні ввечері
Приготування
Неочищену картоплю помити, покласти у велику каструлю і залити 2-ма літрами холодної води, посолити. Накрити каструлю кришкою і варити до готовності протягом хвилин 20-25. Потрібно стежити, щоб картопля не розварилася.
Порізати вершкове масло на маленькі кубики і поставити їх в холодильник. Коли картопля звариться, воду з каструлі злити. Саму картоплю очистити від шкірки, поки ще тепла. Далі натерти її на тертці або пропустити через сито. Тримаємо отримане пюре на середньому вогні, щоб воно трохи підсушилося, помішувати дерев'яною лопаткою.
Не перестаючи помішувати, наливаємо в маленьку каструлю трохи води, щоб вона покрила дно. Тепер виливаємо молоко і доводимо до кипіння. У каструлю з картоплею потроху додаємо кубики масла, яке обов'язково повинно бути дуже холодне і тверде. Продовжуємо помішувати пюре, поки консистенція не почне нагадувати крем.
Тепер тонкою цівкою дуже повільно вливаємо гаряче молоко в картоплю. І продовжуємо помішувати, поки молоко не вбереться в пюре. За своїм смаком додаємо сіль та спеції.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,