Хоча бісквітне тісто, яке є основою смачних тортів і неймовірних простих десертів, приготувати нескладно, є безліч нюансів, без знання яких спекти пухкий та ароматний бісквіт просто неможливо.

Кулінари розповіли, яких правил варто дотримуватися, щоб у вас вийшов ніжний, повітряний та смачний бісквіт. Спробуйте найпростіший рецепт приготування такої випічки. Таке тісто надзвичайно популярне, завдяки своїй простоті.

Інгредієнти:

  • яйця — 4 шт.;
  • сіль — дрібка;
  • цукор — 150 г;
  • борошно — 115 г;
  • вершкове масло — 30 г.

Бісквіт, кадр з відео
Бісквіт, кадр з відео

Спосіб приготування:

Розділіть яйця, після чого збийте білки з половиною цукру та дрібкою солі. Розтопіть масло та дайте йому охолонути. Жовтки збийте окремо з іншою половиною цукру. До жовтків введіть 1/3 білків, перемішайте, додайте просіяну муку.

З отриманої маси 2 ст. л. додайте до масла і ретельно перемішайте. Далі потрібно ввести це масло у загальну миску і ще раз добре вимішати масу. Тепер ведіть решту білків, перемішуючи знизу вверх. Тісто викладіть у кільце чи форму та одразу відправте у розігріту до 180 градусів духовку, випікайте орієнтовно 35-40 хв.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Піна з білків замість розпушувача
Білкова піна в тісто для бісквіту

Не менш важливо правильно остудити бісквіт. Переверніть готовий корж догори низом на решітку. У жодному разі не виймайте з форми гарячий бісквіт. Випічка повинна вистигнути на решітці саме в такому положенні й лише після цього її можна буде акуратно дістати з форми.

Після цього ще теплий бісквіт загорніть у харчову плівку та покладіть на кілька годин у холодильник. Також дуже важливо не відкривайте дверцята у перші пів години випікання бісквіта, бо тісто опаде.

Крім того, пам'ятайте, що усі інгредієнти треба заздалегідь вийняти з холодильника — задовго до початку приготування бісквіта. Дотримуйтеся цих простих правил - і у вас вийде ідеальний бісквіт.

Бісквіт, фото: кадр з відео
Бісквіт, фото: кадр з відео

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль