У холодні зимові вечори хочеться чогось ситного та поживного. Якщо супи та борщі вам уже набридли, а звичних рагу не хочеться, спробуйте закатати грибну солянку.

Отже, що знадобиться для того, щоб приготувати грибну солянку:

  • Два кілограми пропущених через м'ясорубку помідорів, або 300-400 г томатної пасти. Кількість пасти регулювати на власний смак.
  • Півтора кілограма дрібно нашаткованої капусти.
  • Півтора кілограма натертої на крупній тертці моркви,
  • Півтора кілограма цибулі, порізаної півкільцями,
  • півкіло порізаного соломкою болгарського перцю,
  • кілограм порізаних скибочками будь-яких грибів,
  • три столові ложки солі,
  • один дрібно порізаний гострий перчик.

Морква, скріншот із відео
Морква, скріншот із відео

Як готувати:

Всі овочі та гриби скласти у глибоку ємність, посолити. Протушкувати з сіллю під закритою кришкою протягом 40 хвилин, можна годину. За 10 хвилин до готовності додати чайну ложку чорного перцю горошком і штук шість-сім лаврових листочків.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Консервація, скріншот: YouTube
Консервація, скріншот: YouTube

Коли солянка буде готова, влити столову ложку оцтової есенції 9%. Ретельно перемішати, розкласти банками, закатати.

Нагадаємо, що з цим ваш борщ буде ідеальним: що можна додати у блюдо, щоб воно здивувало всіх.

Раніше ми повідомляли, як швидко приготувати бісквіт: найпростіший рецепт, з яким тісто завжди вдається.