Напевно кожен любить пити гарячий та ароматний чай холодними зимовими вечорами. Але яке чаювання без смачного десерту? Пропонуємо простий рецепт плюшок, які ідеально підійдуть до чаю.

Для приготування ароматних та смачних плюшок необхідно запастись рядом продуктів. Так, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • Молоко 250 мл (тепле)
  • Цукор 100 грам
  • 7 грам дріжджів
  • М'яке вершкове масло 50 гр
  • 1 яйце
  • Борошно невеликими порціями 450-500 гр

Булочка. Фото: скріншот youtube
Булочка. Фото: скріншот youtube

Для початку приготуємо опару. У миску виливаємо тепле молоко і додаємо цукор, також дріжджі, залишаємо на 10 хвилин. Коли утворюється якась "шапочка", можна продовжувати процес. Спочатку потрібно додати яйце, вершкове масло та ретельно все перемішати. Після цього маленькими порціями додаємо борошно та замішуємо тісто. Після цього його потрібно поставити у тепле місце.

Потім тісто потрібно поділити на 10 частин та сформувати булочки. Спочатку потрібно розповісти в овал, змастити олією, посипати цукром, скрутити та зробити надріз. Булочки на 15 хвилин потрібно залишити, щоб вони трохи збільшились у розмірі. Потім кожну булочку добре змащуємо яйцем, відправляємо в розігріту духовку та випікаємо до готовності.

Популярні новини зараз
"Хвороби, голод, злидні й масова загибель": ведичний астролог розповів, коли в росії розпочнеться справжнє пекло "Сопля зелена, зараз об*сцю тебе": російський вчитель поставив учня на коліна і знущався через погану поведінку Ольга Сумська знищила Фаріон, яка звинуватила маріупольців у знищенні свого міста: "Людина має відповідати" Рішення прийнято – в Україні злетить тариф на електроенергію з 1 квітня 2023 року
Показати ще

Булочка. Фото: скріншот youtube
Булочка. Фото: скріншот youtube

Нагадаємо, що в цій піці з'їдять навіть борт: рецепт найсмачнішої італійської страви без зайвих морок.

Раніше ми повідомляли, що готуємо сирники тепер лише так: простий рецепт ідеального сніданку з бананів.

Також не зайвим буде неймовірний шоколадно-банановий десерт із 4 інгредієнтів: для холодних вечорів та під чашку какао.