Ніщо не зрівняється з власноруч приготованою ароматною домашньою випічкою. То ж кожному хочеться, щоб самостійно приготовані пиріжки чи інші смаколики завжди виходили пишними, м’якими та ніжними.

Щоб досягти ідеального результату, багато кулінарів експериментують зі співвідношенням інгредієнтів для тіста для приготування, наприклад, пирогів чи хліба, з температурою в духовці та з тривалістю приготування страви.

Проте досвідчені кулінари не радять так ризикувати. Натомість вони рекомендують скористатися перевіреною порадою. Йдеться про додавання до тіста секретного компонента.

Домашній хліб, скріншот: YouTube
Домашній хліб, скріншот: YouTube

Які інгредієнти зроблять домашню випічку пишною:

  1. Картопляний крохмаль. Потрібно додати в борошняну основу трохи розведеного водою картопляного крохмалю. Цей компонент забезпечить домашній випічці бажану пишноту. Кухарі запевняють, що отриманий ефект зберігатиметься через кілька годин і навіть через добу після приготування випічки.
  2. Манна крупа. Цей продукт прийде на допомогу, якщо ви хочете, аби випічка не тільки залишалася пишною, а й не черствіла. Таким чином ви зможете ще довго ласувати м'якою стравою й домашній хліб з пиріжками точно не засохнуть наступного дня. Водночас додавати манку можна не до всіх видів тіста, зокрема до печива, пельменів та еклерів.

Манна крупа, фото womanadvice
Манна крупа, фото womanadvice

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі