М'ясо - це, мабуть, одна з найбільш затребуваних страв на столах українців. Його краса в тому, що рецептів існує безліч, а це означає, що кожен знайде собі щось до смаку.

Пропонуємо вам приготувати запечену свинину в духовці. Ця страва абсолютно універсальна, адже ідеально підійде як для обіду, так і для свята. Рецептом запашної свинини поділилися в Телеграм-каналі "Рецепти на кожен день".

Інгредієнти:

- Філейна частина свинини – 2 кг.
- Часник - 6-7 зуб.
- Паприка – 1/3 ч. л.
- Сушений ялівець - 4 ягоди
- Сушений розмарин - 1/3 ч. л.
- Гвоздика – 2 шт.
- Коріандр – 1/2 ч. л.
- Перець чилі пластівцями – 1/2 ч. л.
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Сіль, свіжомелений перець - за смаком

Свинина, фото "рецепти на кожен день"
Свинина, фото "рецепти на кожен день"

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Спосіб приготування:

Для початку вимийте свинину та обсушіть її. Після цього очистіть зубчики часнику. Паприку, ялівець, розмарин, гвоздику, коріандр і перець чилі пластівцями складіть у ступку, і розітріть. Додайте|добавляйте| масло і перемішайте.

Тонким ножем зробіть у м'ясі глибокі проколи. Вставте у них половину зубчиків часнику. А потім добре натріть сіллю свинину. Тепер її можна змастити пряною масляною сумішшю з усіх боків. Загорніть у харчову плівку та залиште при кімнатній температурі на 1–1,5 год.

Нагрійте духовку до 200°C. Зі свинини зніміть харчову плівку і загорніть м'ясо у фольгу. Викладіть на лист і запікайте протягом 3,5-4 годин. Смачного!

Нагадаємо, щоб оладки не вбирали олію зі сковорідки: проста кулінарна хитрість, яка врятує блюдо.

Раніше ми повідомляли чому майже всі смажать яйця неправильно: три найпоширеніші помилки, які псують страву.