Салат з буряком і яблуками є вітамінною стравою, яка має дивовижний мікс смаків й підходить до пісного або вегетаріанського столу, якщо використовувати пісний майонез.

Буряки для цього салату варто відварювати середнього розміру до неповної готовності. У результаті овочі не повинні вийти занадто м'якими. А яблуко слід обрати велике з кисло-солодким присмаком. Водночас щоб буряк залишався пружним і яскравим, у воду під час відварювання додають звичайну олію.

Інгредієнти:

  • Буряк - 3 шт.;
  • Яблука - 1 шт.;
  • Часник, зубчики - 2 шт.;
  • Родзинки - 1 ст. л.;
  • Волоські горіхи очищені - до свого смаку;
  • Сіль - до свого смаку;
  • Перець чорний мелений - 1/8 ч. л.;
  • Майонез - 1 ст. л.

Буряк, фото glavred
Буряк, фото glavred

Приготування:

Спершу в окремій посудині замочіть родзинки у невеликій кількості води. У цей час ретельно вимийте буряк та закип'ятіть у каструлі воду. Опустіть буряк у шкірці в киплячу воду, додайте трохи олії й варіть на середньому вогні протягом 30 хвилин.

Тепер злийте рідину й остудіть овочі під проточною холодною водою або у льоді. Буряк потрібно охолодити та очистити. Далі натріть його на салатній тертці й викладіть в салатницю. З яблука зніміть шкірку, розріжте, видаліть серцевину й наріжте маленькими квадратиками.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Яблуко додайте до буряка. Злийте рідину з родзинок і також додайте цей складник у салат. Очистьте часник й вичавіть у салатницю. Тепер потрібно додати майонез, сіль й перець до смаку й наприкінці перемішати салат. Присипте його подрібненими волоськими горіхами.

Волоські горіхи, фото meta
Волоські горіхи, фото meta

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі