Народный депутат от фракции "Слуга народа" Андрей Холодов, которого называют "табачным королем", потребовал отчета от Максима Нефедова. Соответствующее заявление он сделал на своей странице в Facebook.

"В медіа виглядає так, наче проводяться якісь реформи, але із наповненням бюджету стає все гірше і гірше. Такими темпами через півроку-рік бюджет буде порожнім, але всі вважатимуть, що на митниці все окей, хоча це принципово не так. Реально там катастрофа. Куди не глянь – схеми. За останній тиждень я написав про кілька з них. Ухилення від сплати митних зборів. Зашкварені кадри. Якісь "смотрящі". Продовжувати так працювати – це політичне самогубство", - пишет он.

Холодов рассказал, что получил очередное обращение от пограничников о схемах минимизации пограничной стоимости товаров, которые привозят в Украину.

Андрей Холодов
Андрей Холодов

"Це – типова схема, коли дорогі брендові речі тонами привозять в Україну та розмитнюють за вдесятеро нижчими тарифами, а то й за нульовою ставкою. Відповідно, бюджет недоотримує великі гроші від дорогого імпорту. Це чистої води корупційна модель та людський фактор, адже все залежить від митників, які не помічають дорогі бренди серед дешевого китайського товару", - рассказал он.

Популярные статьи сейчас
Нужно мобилизовать в первую очередь: экс-чиновник рассказал, кто должен пополнить ряды защитников Украина забудет, что такое война: ясновидец рассказал о будущем нашей страны и о том, когда закончатся боевые действия Будут мобилизованы в ВСУ: Рада приняла важное решение Украинцам выплатят материальную помощь: кто получит деньги и как оформить заявку
Показать еще

Нардеп указал на участников коррупционных схем и товар, который они привозят в Украину. И отметил, что Максим Нефедов последние два месяца уклоняется от публичных ответов на многочисленные вопросы.

"Нефьодов останні 2 місяці ухиляється від публічних відповідей на мої чисельні запитання – стосовно зашкварених кадрів, занижень митної вартості, контрабанди, хабарів за легальне оформлення документів тощо і, як наслідок, – провалу виконання державного бюджету. Чому немає відповідей на такі прості запитання? Виходить, що я правий, коли говорю про корупцію? Чому немає реакції на явний кримінал у діях підлеглих? Якщо так триватиме й далі, я буду змушений ініціювати запрошення керівників митниць (почнемо з Одеської та Київської) на засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, та вимагати від них відповідей по кожному викладеному факту", - пишет он.

Также Холодов отметил, что будет поднимать вопросы на фракции, инициировать отчет главы таможни господина Нефедова в Верховной Раде Украины.

"Всі бачать, що Нефьодов не справляється із своїми задачами і ситуація вже стає некерованою. І це добре видно по надходженнях до бюджету. Треба терміново ламати схеми та саджати по тюрмах всіх, хто звик красти. Це єдиний варіант, який мене влаштує", - резюмировал Нефедов.

ВИМАГАЮ ЗВІТУ НЕФЬОДОВА Чесно кажучи, я би не хотів перетворюватись на «Вісник корупційних новин митниці», але я просто...

Geplaatst door Андрій Холодов op Maandag 3 februari 2020

Напомним, Холодов обвинил главного таможенника Нефедова в страшном преступлении.

Как сообщал Знай. ua, "Слуга" Холодов попросил украинцев "сдавать" точки с сигаретами, или остаться без больниц и дорог.

Также Знай. ua писал, что Нефедов все пропускает мимо ушей, нардеп Холодов показал наглые схемы на таможне.