Народний депутат від фракції "Слуга народу" Андрій Холодов, якого називають "тютюновим королем", зажадав звіту від Максима Нефьодова. Відповідну заяву він зробив на своїй сторінці в Facebook.

"В медіа виглядає так, наче проводяться якісь реформи, але із наповненням бюджету стає все гірше і гірше. Такими темпами через півроку-рік бюджет буде порожнім, але всі вважатимуть, що на митниці все окей, хоча це принципово не так. Реально там катастрофа. Куди не глянь – схеми. За останній тиждень я написавши про кілька з них. Ухилення від сплати митних зборів. Зашкварені кадрі. Якісь "смотрящі". Продовжувати так працювати – це політичне самогубство", - пише він.

Холодов розповів, що отримав чергове звернення від прикордонників про схемах мінімізації прикордонної вартості товарів, які привозять в Україну.

Андрій Холодов
Андрій Холодов

"Це – типова схема, коли дорогі брендові речі тонами привозять в Україну та розмитнюють за вдесятеро нижчими тарифами, а то й за нульовою ставкою. Відповідно, бюджет недоотримує великі гроші від дорогого імпорту. Це чистої води корупційна модель та людський фактор, адже все залежить від митників, які не помічають дорогі бренді серед дешевого китайського товару", - розповів він.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Нардеп вказав на учасників корупційних схем і товар, який вони привозять в Україну. І зазначив, що Максим Нефьодов останні два місяця ухиляється від публічних відповідей на численні питання.

"Нефьодов останні 2 місяці ухиляється від публічних відповідей на мої чисельні запитання – стосовно зашкварених кадрів, занижень митної вартості, контрабанди, хабарів за легальне оформлення документів тощо і, як наслідок, – провалу виконання державного бюджету. Чому немає відповідей на такі прості запитання? Виходить, що я правий, коли кажу про корупцію? Чому немає реакції на явний кримінал у діях підлеглих? Якщо так триватиме й далі, я буду змушений ініціювати запрошення керівників митниць (почнемо з Одеської та Київської) на засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, та вимагати від них відповідей по кожному викладеному фактом", - пише він.

Також Холодів зазначив, що буде піднімати питання на фракції, ініціювати звіт голови митниці пана Нефедова у Верховній Раді України.

"Всі бачать, що Він не справляється із своїми завданнями і ситуація вже стає некерованою. І це добре видно по надходженнях до бюджету. Треба терміново ламати схеми та саджати по тюрмах всіх, хто звик красти. Це єдиний варіант, який мене влаштує", - резюмував Холодов.

ВИМАГАЮ ЗВІТУ НЕФЬОДОВА Чесно кажучи, я би не хотів перетворюватись на «Вісник корупційних новин митниці», але я просто...

Geplaatst door Андрій Холодов op Maandag 3 februari 2020

Нагадаємо, Холодов звинуватив головного митника Нефедова в страшному злочині.

Як повідомляв Знай. ua, "Слуга" Холодов попросив українців "здавати" точки з цигарками, або залишитися без лікарень і доріг.

Також Знай. ua писав, що Нефьодов все пропускає повз вуха, нардеп Холодів показав нахабні схеми на митниці.