У Китаї людей розбирають на органи. Авторитетне наукове видання протягом двох десятилісь досліджувало це, і виявило, що органи страчених в'язнів Китаю використовують для пересадки.

Результати дослідження опублікували у журналі BMJ Open.

Згідно з ними, в період з 2000 року по 2017 у країні пересадили органи страчених в'язнів 85 477 разів. У 99% випадків автори дослідження не могли підтвердити, що донори органів дали згоду на посмертну трансплантацію. Лікарі отримали згоду на пересадку органів в родичів померлого лише в деяких випадках. Так тільки в шести роботах з 445 дослідження автори довели, що лікарі заручилися згодою донора або його родичів на пересадку.

Ще в 19 роботах, які стверджували, що донорські органи з Китаю були отримані не від страчених, описувалися операції, проведені до 2010 року, коли там не існувало програми добровільного донорства взагалі.

Влада країни у 2009 році офіційно визнала той факт, що після страти ув'язнених їх буквально розбирають на органи. У 2015 році уряд пообіцяв припинити використовувати органи страчених ув'язнених, проте ніяких відповідних законів або нормативних актів так і не було прийнято.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

За офіційними даними, кожен рік в Китаї робляться 10 тисяч операцій з пересадки органів, тобто лише близько 150 тис. за 15 років. У свою чергу автори дослідження відзначають, що в Китаї за 15 років було проведено близько півтора мільйона трансплантацій органів, та приблизно 300 тисяч із них було зроблено в нелегальних клініках.

Автори дослідження запропонували відкликати з наукових журналів статті, які не відповідають міжнародним стандартам щодо донорства органів. Також вони вважають, що необхідно ввести мораторій на публікації з Китаю, розробивши нові правила ведення та оцінки досліджень трансплантації органів.

Нагадаємо, що Китай заблокував Bing від Microsoft, останній вільний пошуковик в країні.

Як повідомляв "Знай.ua", в секретній лабораторії створили генетично модифікованих людей: світ в паніці.

Також "Знай.ua", писав, що популярний продукт виявився провокатором жіночої онкології.