Відмова від постійного споживання новин може позитивно впливати на метаболічне здоров'я людини. Учені виявили зв'язок між переглядом негативних новин і збільшенням ваги. Доктор Ліза Фельдман Барретт припускає, що постійна невизначеність і стрес, викликані поганими новинами, можуть негативно впливати на метаболізм і загальний добробут.

Барретт, яка є одним з провідних науковців у галузі психології та нейронауки, зазначає, що мозок реагує на стресові ситуації шляхом "бюджетування тіла", щоб забезпечити його виживання.

Реакція на стрес. Фото: Youtube
Реакція на стрес. Фото: Youtube

Якщо людина вже стикається з життєвими труднощами, такими як хвороби або фінансові проблеми, мозок стає більш вразливим до стресу, що може погіршити стан здоров'я.

Особливо шкідливо переглядати новини під час прийому їжі, оскільки стрес додає додаткові калорії до споживаних продуктів, що може призвести до збільшення ваги.

Стрес, фото forbes
Стрес, фото forbes

Популярні новини зараз
Заблокують доступ до грошей: ПриватБанк звернувся з попередженням — зробіть це негайно Нові правила для українців 60+: як збільшити пенсію в кілька разів Поки країна воює, син голови Одеського ТЦК Юрія Пуйка відпочиває в Туреччині та отримує пенсію "заднім" числом "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Барретт стверджує, що стрес через негативні новини впливає на засвоєння їжі, змушуючи тіло обробляти її таким чином, що додатково накопичуються калорії, сприяючи набору ваги.

Нагадаємо, вся справа в оточенні: вчені нарешті з'ясували, чому нам сняться кошмари

Раніше ми писали про те, що 9 днів потужних потрясінь: українцям показали календар магнітних бур на вересень 2024 року

Крім того, Знай.ua повідомляв, не варто тримати смартфон близько до ноутбука: ви про це пошкодуєте