Коли йдеться про здоров'я та самопочуття кішки, слід знати, які звичайні продукти категорично не можна давати.

Про ці продукти слід пам'ятати, коли годуєте пухнастого улюбленця.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Шоколад

Для котів згубний шоколад. Справа в тому, що в його складі є теобромін, який для котів та собак прирівнюється до отрути. Тому варто пам'ятати про це, коли даєте улюбленцям такі солодощі заради забави. Вони можуть його хотіти їсти, але цього не можна допускати. У разі споживання шоколаду кішкою у неї може виникнути анемія.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Популярні новини зараз
Школи переходять на новий формат навчання: звикати до змін доведеться усім Терміново запасайтеся цим, поки знову не стали відключати світло: українцям дали список на зиму Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Кава та кавові напої

Кофеїн, що міститься в таких напоях, може призвести до проблем із серцем через перезбудження нервової системи. Тому категорично не можна котам давати такі напої.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Алкоголь

Алкоголь смертельний навіть у найменших дозах. Від неї тварина навіть може померти, не кажучи вже про отруєння всього організму.

Сіль

Солона їжа може призвести до ниркової недостатності та серцевих проблем. Тому слід давати тваринам їжу без солі, якщо вже даєте людську їжу.

Є такі продукти, які не становлять небезпеки і їх можна додавати до раціону кішки. М'ясо курки без солі та приправ може бути відмінним продуктом у раціоні пухнастої. Але його слід відварити. Яловичина також підходить і нашкодить, але вона має бути свіжою і без домішок.

Домашні тварини, фото з відкритих джерел
Домашні тварини, фото з відкритих джерел

Свіжа риба може бути цікавим та корисним доповненням до раціону кішки. Але цей продукт не має бути основним. З овочів безпечними для кішок можуть бути відварені кабачки або броколі.

Кабачки, фото cesmak
Кабачки, фото cesmak

Є такі продукти, які якщо не вбивають, то можуть нашкодити домашньому вихованцю.

Молоко, незважаючи на найпоширеніший стереотип, не всім кішкам підходить.

Молоко. Фото: скрін youtube
Молоко. Фото: скрін youtube

Деякі тварини не переносять лактозу, але від молока можуть виникнути проблема шлунка. До цього списку належать молочні продукти, такі як сир. Вони викликають проблеми із травленням, а в деяких випадках і ожиріння.

Нагадаємо, що кішка мені лапками: чому пушистики так роблять і чи потрібно їм забороняти.

Також стало відомо, що кіт на столі - не завжди хороша ідея: як відучити пухнастика робити це, перевірені поради.