Пліснява може з’являтися на хлібі непомітно і швидко поширюватися, що робить запобігання цьому непростим завданням. Проте, уникнути цього можна, якщо враховувати кілька важливих аспектів зберігання, зокрема упаковку та вологість, які можуть впливати на термін придатності хліба.

Одним з найефективніших способів зберегти хліб свіжим є заморожування. Це особливо корисно для тих, хто не споживає хліб швидко, оскільки заморожений хліб залишається їстівним і без плісняви. Про це повідомляє сайт Express.

Нарізаний білий хліб. Фото: Pinterest
Нарізаний білий хліб. Фото: Pinterest

Експерт з гігієни харчових продуктів Сара Тейлор рекомендує купувати нарізаний хліб, оскільки це може допомогти запобігти швидкому поширенню плісняви.

Для тривалого зберігання хліба рекомендується тримати його накритим, використовуючи хлібницю або пакет, щоб упаковка була цілою і покривала більшу частину буханця.

Популярні новини зараз
Ніякої силової "бусифікації": ТЦК окреслили чіткі правила Без снігу, але з різкими морозами: синоптик розповіла про погоду в Україні взимку Скільки відпочиватимуть школярі: стало відомо, коли дітлахи підуть на канікули У рахунках за воду будуть нові суми: платити доведеться ще більше
Показати ще

хліб
хліб

Також важливо утримувати хліб подалі від води, оскільки волога може прискорити розвиток плісняви. Якщо ви споживаєте хліб повільно, заморожування буде відмінним варіантом.

Для розморожування хліба найкраще використовувати режим розморожування на тостері, щоб уникнути його розмокання.

Що стосується запліснявілого хліба, то експерт зазначає, що викидати його краще, адже пліснява, скоріш за все, поширилася набагато далі, ніж видно на перший погляд.

Нагадаємо, упаковка вже по 120 грн: супермаркети різко змінили ціни на олію, борошно та яйця

Раніше ми писали про те, що який хліб по-справжньому корисний? Експерти розкрили несподівані факти

Крім того, Знай.ua повідомляв, головний продукт українців дорожчатиме щомісяця: витрати зросли у 4-5 разів