Часто, купуючи виноград, ми обираємо сорти, в яких немає кісточок, тому що вважаємо, що їсти їх шкідливо для організму. Дослідники з Мічиганського університету стверджують зворотне: у цих зернятках міститься така кількість вітаміну Е, кальцію, калію і потужних антиоксидантів, що організм починає процес омолодження і очищається від токсинів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКісточки винограду часто застосовують в косметології, оскільки вони підвищують рівень колагену, а значить розгладжують зморшки і підвищують тонус шкіри. Лікарі часто рекомендують використовувати виноградне масло для тих, хто хоче гладке, блискуче та слухняне волосся. Його наносять у вигляді масок і вживають всередину.
Цей фрукт наділений надзвичайними властивостями, а погано від нього може стати не через кісточки, а через з'їдену кількість.
Виноград протипоказаний людям, у яких є такі захворювання:
- алергічні реакції
- захворювання печінки
- підвищене газоутворення
- шлунково-кишкові захворювання (виразка шлунка та / або дванадцятипалої кишки, гастрит, коліт, ентероколіт)
- атеросклероз
- цукровий діабет
- нирковокам'яна хвороба
- проблеми з зубами
- ожиріння
- індивідуальна непереносимість цього фрукта
Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про продукти, якими не можна закушувати алкоголь.