Науковці знайшли зв'язок між текілою і скиненням зайвої ваги: підсолоджувач, що входить до складу рослинної агави, впливає на зниження рівня глюкози в крові.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДослідження з цього приводу провело Американське хімічне товариство. Експерти ретельно вивчили наслідки впливу текіли на рівень глюкози в крові, і дізнались, що цукор в рослині, з якого виробляється текіла, може допомогти знизити рівень цукру в крові.
Підсолоджувач природного походження,що міститься є в рослині агави, має назву агавінамі. Він не засвоюється організмом, тому не підвищить рівень цукру в крові.
В ході досліджень вчені спрогнозували, що миші, які перебували на стандартній дієті, а пізніше пили воду з додаванням агавінів, починали їсти значно менше і мали більш низький рівень цукру в крові, ніж ті миші, що не споживали агавіни.
Крім того гризуни, які споживали агавіни, продукували гормон, які називаються GLP-1. Цей гормон сприяє утриманню відчуття ситості і виробленню інсуліну. Експерти гадають, що агавіни стануть корисними для людей з діабетом другого типу або тими, що борються із зайвою вагою.
Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв, що любителям спиртного доведеться доведеться економити, бо вже вкотре ціни на алкоголь піднялись.