Вчені з Університету Кларксон розробили паперові індикатори для визначення свіжості продуктів харчування. Вони являють собою невеликі фрагменти паперу з нанесеними речовинами на них. Індикатори змінюють колір, при контакті з цими речовинами, якщо продукт зіпсований.

В деяких випадках, на упаковках не вказується термін зберігання продуктів харчування, ускладнюючи визначення свіжості. Тести являють собою клаптики паперу, на які нанесені речовини-індикатори, що вказують на присутність того чи іншого речовини в продукті.

У майбутньому вчені планують використовувати ці індикатори на перевірці придатності косметики. Це унікальна технологія, оскільки раніше вчені робили подібні індикатори для перевірки автентичності ліків.

Раніше портал "Знай.иа" повідомив, що шовк навчать слідкувати за станом людини.

Популярні новини зараз
Торкнеться клієнтів усіх банків: в Україні з 1 серпня нові правила розрахунку карткою Диплом на руки — повістка у двері: ТЦК полюватиме за студентами з липня - хто у зоні ризику В Україні змінять формат індексації пенсії: до чого готуватись На руки не дадуть, але можна отоварити: пенсіонери отримають додаткову тисячу гривень – на що дозволять витратити
Показати ще