Олександр Пономарьов - останній романтик українського шоу-бізнесу, золотий голос вітчизняної естради, композитор і автор пісень, народний артист України, який своїми стараннями і точеним талантом досяг звання метра поп-культури і впевнено зайняв свою нішу на тріумфі слави. Виконавець не одноразово і небезпідставно ставав власником нагород «Кумир нації» і «Кращий співак року», і може похвалитися статусом улюбленця жіночої половини шанувальників, яких він полонив не тільки чуттєвими композиціями, а й дивовижними зовнішніми даними, за що уславився секс-символом свого зоряного часу в 1990-х.

Народний артист України
Народний артист України

Біографія

Майбутній музикант Олександр Валерійович Пономарьов народився в промисловому містечку, обласному центрі на заході України, Хмельницькому, 9 серпня 1973 року. Папа Саші, Валерій Пономарьов, слюсар-інструментальник, родом з Хмельницького, а мама, Любов Анатоліївна Пономарьова, будівельник за освітою, уродженка Донецька. Саме тому зараз Олександр однаково любить і Схід і Захід нашої держави. У дитинстві маленький Сашко хворів анемією, ріс слабким і хворобливим. Але з шести років здоров'я хлопчика пішло на поправку, він почав активно займатися спортом, два роки навчався вільній боротьбі, а потім вибір секції для занять упав на професійний бокс. Ще одним інтересом молодика була кінологія, у хлопчика навіть була собака по кличці Легар, її він назвав на честь угорського композитора. Вже на ранніх етапах дорослішання Олександр виявляв свої музичні таланти, але дозволити займатися дитині творчістю і відправити його в музичну школу батьки не могли внаслідок поганого фінансового становища в родині.

Маленький Олександр Пономарьов
Маленький Олександр Пономарьов

Можливо, зараз би йшлося про знаменитого боксера Олександра Пономарьова, про що так мріяв хлопчик, але його мрії не були втілені через нещасний випадок. З боксерською кар'єрою Саші довелося попрощатися з-за травми, яку він отримав на одному з тренувань під час чергового спарингу, після пропущеного удару в голову у хлопчика почав різко погіршатися зір і, за наполяганням лікаря, секцію він покинув. Так випадок вирішив подальшу долю Пономарьова і направив його в русло музичної кар'єри. Перше фортепіано батьки купили хлопчикові, коли йому виповнилося 12 років, а до цього він навчав азів гри на гітарі. Таким чином Олександр створив свою першу в житті пісню «Свята Анна», її романтичний підліток написав в честь дівчинки однокласниці, в яку він був по вуха закоханий і вперше заспівав її під вікнами своєї пасії під гітару.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Пономарьов у віці 14 років
Пономарьов у віці 14 років

Кар'єра

У рідному Хмельницькому було всього три училища - медичне, педагогічне і музичне. Нелюбов до медицини змогла прищепити мати, яка хапалася за радянську медичну енциклопедію, як тільки хтось захворів. Педагогом Олександр не зміг би стати напевно, його поведінка, навіженість, емоційність і непосидючість - головні критерії, які не прикрасять жодного вчителя. Залишилося музичне - туди він і попрямував.

Пономарьов у віці 14 років
Пономарьов у віці 14 років

Першою перемогою, яка затвердила майбутню музичну стезю Пономарьова, став вступ в 1988 році в Хмельницьке музичне училище після восьми класів загальноосвітньої школи. Молодий юнак, який не мав за плечима ані жодного року відвідування музичної школи, на відміну від своїх однокурсників, які закінчили її як мінімум сім класів, був переповнений бажанням і талантом, вони і обіцянка викладачам вчитися і за рік освоїти всі необхідні матеріали, допомогли вступити Олександру в заповітну установу. Кожен день Пономарьов вставав о шостій ранку їхав на заняття, і повертався додому близько опівночі, на останньому тролейбусі. На своєму вступному іспиті Олександр успішно виконав українську народну пісню «Ніч така місячна» і вступив до лав майбутніх диригентів-хормейстерів.

Паралельно з навчанням, талановитий хлопець працював: з чотирнадцяти років він грав на весіллях і ювілеях, а з п'ятнадцяти виступав в ресторані в центрі Хмельницького, куди йому допомогла влаштуватися мама. У сімнадцять років Олександр зміг заробити і купити свій перший автомобіль - «Жигулі» шостої моделі, але їздити на ньому зміг тільки після вісімнадцяти, коли придбав права. Про ту пору Пономарьов згадує: «Коли я під'їжджав на машині до училища, однокурсники ахали, а викладачі дивилися строго». У 1992 році Олександр Пономарьов з успіхом закінчив музичне училище і став студентом Львівської консерваторії, обравши вокальний факультет.

Архівні фотографії майбутнього «золотого голосу» України
Архівні фотографії майбутнього «золотого голосу» України

Успіх юного виконавця і автора пісень відбувся в 1993 році, його принес Олександру виступ на великій сцені на Всеукраїнському конкурсі молодих виконавців «Червона рута», що проходив в шахтарській столиці Донецьку. Пономарьова взяли додатковим учасником від Хмельницької області, але спочатку він не пройшов відбірковий тур. Після прослуховування композитор, який був в журі, Андрій Шусть, сказав що напише для Олександра пісню. Дебют приніс співакові перше місце в номінації «Кращий поп-виконавець України» за виконання пісні «Сірооке кохання», композитора Шустя. За перемогу в змаганні Олександр Пономарьов отримав нагороду - двукассетний магнітофон. Після успіху на конкурсі, був створений трамплін, щоб почати естрадну кар'єру, але потрібен був власний репертуар, так як купити пісні Пономарьов на той момент не міг собі дозволити, він почав писати музику і складати тексти самостійно. Першою експериментальною композицією Олександра стала «Пелюстки старовинного романсу», на вірші української поетеси Ліни Костенко.

Архівне фото Пономарьова в 1993 році
Архівне фото Пономарьова в 1993 році

У 1994 році молодий співак взяв участь в міжнародному конкурсі «Слов'янський базар» у Вітебську з авторською піснею «Зранку до ночі», але через змикання зв'язок, отриманого на репетиції, не зміг вразити суддів повним діапазоном свого вокалу, тому заслужив лише друге місце. У наступному році виконавець виступає на Міжнародному конкурсі української естрадної пісні імені Володимира Івасюка в Чернівцях, підкорює його і отримує Гран-прі. За перемогу Олександр нагороджений п'ятьма тисячами доларів, які відразу ж витратив на звукові прилади. В цей час артист вже живе в столиці і перевівся в Київську національну музичну академію.

Кадр з першого кліпу «Зіронька»
Кадр з першого кліпу «Зіронька»

На черговому фестивалі «Таврійські ігри» 1996 року Пономарьов нищить публіку своїм сильним голосом і їде переможцем, з фігуркою золотої жар-птиці, отриманої за перемогу в номінації «Співак року», а на престижному конкурсі молодих виконавців «Море друзів», що проходив в Ялті, Олександр стає володарем Гран-прі. До цього часу «український соловей» вже купається в променях слави, і записує дебютний альбом під назвою «З ранку до ночі», до якого увійшли нові хіти, які вже встигли полюбитися українським слухачам: «Сірооке кохання», «Вогонь», «З ранку до ночі». Вийшли тисячі копій альбому, композиції звучать на радіо і в теле-чартах, саме з цього моменту пішов відлік творчої діяльності Олександра Пономарьова. Був знятий перший відеокліп виконавця до пісні «Зіронька».

Обкладинка дебютного альбому «Зранку до ночі»
Обкладинка дебютного альбому «Зранку до ночі»

В рамках загальнонаціональної програми «Людина року» Олександра Пономарьова називають «Зіркою естради року 1997», він повторно отримує титул «Співак року» на фестивалі «Таврійські Ігри» і премію «Прометей-престиж». Виходить у світ другий альбом Пономарьова, виданий компанією «Nova Records», під назвою «Перша и остання любов» з новими піснями «Серденько», «Білий кадилак», «Знову и снова».

21 грудня 1997 року Олександр збирає аншлаг в столичному Палаці «Україна». З сольною програмою «Перша и остання любов». Пономарьов тільки за 1997 рік відвідав 33 міста України, загальною складністю, дав 134 концерту. 1998 рік також ознаменувався ще одною надзвичайно важливою для кар'єри співака подією - президент України Леонід Кучма підписав указ про присудження молодому співакові звання заслуженого артиста України, на той момент він був наймолодшим артистом, який отримав це звання.

За лютий - березень 1998 року талановитий поет і музикант дав 37 концертів 25 містам, в рамках першого живого всеукраїнського гастрольного туру. 26 травня 1998 року артист засновує продюсерський центр і студію звукозапису «З ранку до ночі», який спеціалізується на аранжуванні і озвучуванні. 16 грудня 1998 року на церемонії нагородження Всеукраїнської музичної премії фестивалю «Таврійські Ігри» Пономарьов втретє поспіль отримує перемогу в номінації «Співак року».

У Пономарьова є своя студія звукозапису «З ранку до ночі»
У Пономарьова є своя студія звукозапису «З ранку до ночі»

У 1999 році автор пісень і виконавець брав участь у передвиборній кампанії президента України Леоніда Кучми. У травні того ж року один з кращих кліпмейкерів України, Максим Паперник, знімає кліпи до нових пісень співака: незвичайний фантасмагоричний відеокліп на україномовну пісню «Ніжними вустами» в травні і четвертий за рахунком ролик «Ти моя» в листопаді. У грудні 1999 року артист Олександр Пономарьов отримує чергову премію фестивалю «Таврійські Ігри» і стає «Кращим співаком України».

У наступні два роки Олександр випускає два альбоми: «Він» у 2000 році, і в 2001 році «Вона». Останній виходити з тиражем в 125 000 екземплярів. Дискографія «Вона» включила англомовну композицію «Guantanamera» і першу авторську пісню, яку співак написав у юнацтві, «Свята Анна». Виходить у світ відеокліп на пісню «Чомусь так гірко плакала вона». У другий альбом увійшла нова лірична пісня «Він чекає на неї», слова і музику до неї написав композитор Святослав Вакарчук, а 4 лютого 2001 року до хіту було знято відео. 16 липня 2000 року був випущений ще один кліп Олександра на спільну пісню з українською співачкою Наталею Могилевською під назвою «Ти моя». Все літо двохтисячного року Олександр Пономарьов присвятив Всеукраїнському туру, під час гастролей артист відвідав 27 міст. Нову програму зірки відвідало більш ніж 35 тисяч глядачів. У 2001 році Олександр знову отримує титул «Співак року» в рамках фестивалю «Таврійські Ігри».

У 2001 році Олександр вперше спробував себе в якості актора: в російсько-українській кінокомедії-мюзиклі, адаптації за мотивами твору Миколи Гоголя, «Вечори на хуторі біля Диканьки», він зіграв одного з друзів головного героя коваля Вакули. У липні 2001 року талановитий виконавець знову переміг в номінації премії «Золота жар-птиця», і став першим артистом, що отримав п'ять років поспіль звання «Кращого співака України». В кінці року виходять хіти «Минає день», «Крила», «Вогонь», кожна з них супроводжується відеокліпом, а в 2002 році - «Човен», зйомки для нього проходили у Венеції. У 2002 році, композитор і виконавець знову стає володарем звання «Співак року».

З Наталею Могилевською заспівали дует і зняли кліп
З Наталею Могилевською заспівали дует і зняли кліп

24 травня 2003 року в балтійській столиці Рига відбувся міжнародний пісенний конкурс «Євробачення», в якому в особі Олександра Пономарьова, вперше взяла участь Україна. На конкурсі артист виконав пісню «Hasta La Vista, Baby», музику до неї написав ізраїльський композитор Цвіка Пік, відомий автор переможної пісні «Євробачення» в 1998 році для Дани Інтернешнл, а слова його дружина - Мирит Шем-Ур. Для виступу українського артиста був запрошений кращий еквілібрист планети, українець Анатолій Залевський і три артистки його театру «Rizoma». Виступ Україні обійшовся в 15 тисяч доларів, але не дивлячись на річну підготовку і циркове шоу в постановці, Пономарьов зайняв лише 14 місце в списку. Прем'єра нової пісні і відеокліпу до неї відбулася 27 березня 2003 року.

На пісенному конкурсі «Євробачення»
На пісенному конкурсі «Євробачення»

У 2003 році автор пісень і музики, Олександр Пономарьов, знайшов нову віддушину - знявся в чотирьохсерійній детективної мелодрамі «Особисте життя офіційних людей» українського кінорежисера Вілена Новака. У ньому артист зіграв у ролі співака Влада Хмельницького. По закінченню плідного року артист отримує нагороду «Кумир нації-2003». Сцену Пономарьов поєднує з ще одним проектом - він працює телеведучим хіт-параду «Золота Жар-птиця» на каналі «М1». У Старій фортеці міста Кам'янець-Подільський Олександр Пономарьов виступає з грандіозним концертом у супроводі симфонічного оркестру, який так давно хотів здійснити, і виконує шедеври світової класики.

Кадри з фільму «Особисте життя офіційних людей» українського кінорежисера Вілена Новака
Кадри з фільму «Особисте життя офіційних людей» українського кінорежисера Вілена Новака

У 2004 році Пономарьов відзначився участю і підтримкою в «Помаранчевій революції» на столичному Майдані Незалежності. 5 липня 2004 він бере участь в естафеті по передачі олімпійського вогню в Києві, і по завершенню церемонії на столичному Майдані Незалежності виконує Гімн Олімпійського вогню, написаний ним самим. У тому ж році артист видає компіляцію з кращих пісень за всю кар'єру, збірка вийшла під лаконічним і промовистою назвою «Краще». В добірку увійшли нові і старі шлягери: «Тільки раз цвіте любов», «Зіронька», «Чомусь так гірко плакала вона», «Грім».

У 2005 році Олександр записав дует з талановитою українською артисткою Ані Лорак - «100 Kisses», автором тексту виступив DJ Паше (Павло Шилько). Кліп на англомовну пісню стилізований під 60-і роки, знімали його в павільйоні київської кіностудії ім. Довженко. Режисерами виступили Олександр та Ігор Стеколенко, що працюють з такими відомими групами як «Океан Ельзи» і «Друга Ріка», вони також займалися створенням відеоролика до наступної пісні. У 2005 році композитор створює його шедевральную ліричну пісню «Варто чи ні?», в складі альбому «Я люблю тільки тебе», виданому в 2006 році. Він включив в себе 12 треків, 4 з яких були ремікси старих хітів. Одним з топ-саундів з новоспеченого альбому стала пісня «Серце», вона принесла автору нагороду від хіт-параду «Золота Жар-птиця». З ініціативи Пономарьова відбувається «Благодійний бал Олександра Пономарьова» в супроводі Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України, всі кошти, зібрані з нього пішли на покупку устаткування для новонароджених.

Ані Лорак в кліпі в стилі 60-х
Ані Лорак в кліпі в стилі 60-х

11 липня 2006 року Олександр Пономарьов в супроводі симфонічного оркестру Національної радіокомпанії України, взяв участь в 15-му Міжнародному фестивалі мистецтва «Слов'янський базар», що проходив у білоруському місті Вітебськ. А 18 серпня 2006 року Олександр Пономарьов був удостоєний честі указом №694/2006 Президента України Віктора Ющенка взяти звання народного артиста України. У тому ж році Олександр вперше пробує себе в якості композитора для написання музики до українського художнього фільму «Жага екстриму», знятого студією телеканалу «1 + 1». Режисером картини був Андрій Дончик, прем'єра відбулася 18 серпня 2007 року. У тому ж році Пономарьов пише музику до кінофільму «Мій принц», режисера Галини Сахно.

З грудня 2005 до середини 2007 року Олександр спробував себе в свіжому руслі - був ведучим кулінарної телепрограми «Смачна країна» на телеканалі «1+1». У 2007 році виходить шостий альбом популярного виконавця, під назвою «Ніченькою», що включив однойменну нову пісню, а також хіти «Ти дочекайся мене» і «А ти просто кохай». У тому ж році автором була складена збірка «Золоті хіти», яка об'єднала кращі пісні співака за п'ятнадцятирічну кар'єру. Олександр також знявся в проекті телеканалу «Інтер» в новорічному фільмі-мюзиклі «Дуже Новорічне кіно, або Ніч у музеї», в ньому зоряний співак зіграв в ролі вампіра графа Дракули. У 2007 році артист був запрошений для участі в телевізійному танцювальному шоу «Танці з зірками 2», партнеркою на паркеті співака стала Поліна Комисова. Пара Пономарьова першою залишила проект, продемонструвавши глядачам лише один танець - румбу.

Артист стал народным артистом Украины
Артист стал народным артистом Украины

У 2008 році Олександр Пономарьов, як досвідчений композитор, пише музичний супровід до комедії «7 днів до весілля» режисера Сергія Лисенка. У тому ж році він стає музичним продюсером на телеканалі «ТВі». З 2008 по 2010 роки Пономарьов пише хіти і знімає відеоролики до них, найбільш вражаючі з яких «Любов-війна», «Любиш ти мене?», «Ніколи», англомовна «Do you want it?» І «мамі». Під час чергових президентських виборів в Україні надавав підтримку Юлії Тимошенко, виступав на агітаційному концерті можливого майбутнього кандидата.

У 2011 році артист був запрошений в якості народної зірки для участі в четвертому сезоні музично-розважального шоу «Народна зірка» телеканалу «Україна». Дует Пономарьову склала юна виконавиця Алла Івашина, пара посіла 7 місце. У тому ж році виконавець отримав музичну премію «YUNA» в категорії «Кращий виконавець» за досягнення в музиці за 20 років кар'єри. Навесні того ж року співак став зірковим тренером в музичному проекті «Голос країни» на телеканалі «1+1». Роль наставника він блискуче виконував протягом першого, другого, третього і п'ятого сезонів передачі. Під чуйним керівництвом Олександра Пономарьова його підопічні в різних сезонах телепрограми, Анна Ходорівська посіла перше, Марія Яремчук - четверте і Владислав Ситник - третє місце.

Пономарьов та Ірина Кулик
Пономарьов та Ірина Кулик

Олександр також став конкурсантом вокального телевізійного шоу «Зірки в Опері», в ньому артистам належало змагатися у виконанні оперних арій. «Золотий голос України» виступив в ефірі з голосистою напарницею Іриною Кулик, вони очолили турнірну таблицю і розділили перемогу в рівних балах з парою Джамали та Влада Павлюка. Незважаючи на щільний графік зйомок, композитор пише і знімає кліп на два чергових хіта «Я знайду тебе, кохана» в 2011 році і «Mamma, I Fell In Love» в 2012 році.

Він був тренером на шоу «Голос країни»
Він був тренером на шоу «Голос країни»

У 2012 році, в концерт-холі Києва «Сrystal Hall» Олександр Пономарьов презентує нову оригінальну акустичну програму «Інша версія». У збірку увійшли шлягери артиста, в абсолютно несподіваних і незвичних варіаціях: пісня «Ніченька» була виконана в стилі босанова, кубинська «Guantanamera» прозвучала в роковій обробці, а «Я знайду тебе, кохана» придбала відтінок регі. Олександр також здивував виконанням ліричної композиції «Я хочу бути з тобою» радянської рок-групи «Наутілус Помпіліус».

Дует з Каменських Настею
Дует з Каменських Настею

У грудні 2015 року відбувся грандіозний ювілейний концерт Олександра Пономарьова «Я люблю тебе ...», що відбувся в Національному палаці мистецтв «Україна». У ньому взяли участь топові українські зірки Руслана, Марічка Бурмака, Настя Каменських, Анна Ходорівська, а ще півсотні музикантів симфонічного оркестру та збірна з 16 учасників всіх сезонів «Голосу країни», зокрема, з Марією Яремчук Пономарьов презентував новий спільний трек «Недозволена».

Яремчук і Пономарьов на сцені
Яремчук і Пономарьов на сцені

У 2016 році музикант зіграв в черговому фільмі, екшені Олександра Біляк, «Конкурсант. Смертоносне шоу », але вже в ролі камео. У наступному році, в кінокартині «СОТКА», того ж автора, Пономарьов зіграв мера міста, а також написав саундтрек до нього «У чорного моря». Виходить кліп на пісні «Я люблю тебе, Катя» і нова версія кліпу «Я люблю тільки тебе», обидва зняті режисером Еміром-Усеін Махсутовим. У листопаді на телеканалі СТБ у четвертому ефірі масштабного шоу «Х-фактор-7» Олександр Пономарьов презентував нову лірик-пісню «Світ твоїх очей». У 2017 році на церемонії в Палаці «Україна» Олександр отримує ще одну нагороду до своєї колекції - премію «Музична платформа», якою нагороджує канал «ТРК Україна» з 2017 року.

Всеукраїнський тур
Всеукраїнський тур

У 2017 році відбулася презентація кліпу та пісні, надзвичайно чуттєвої ліричної композиції «Полонений». Як розповідає музикант, пісня була написана за 20 хвилин перебування за роялем і стала новим етапом у творчості метра. Режисер Владислав Радзіховський був так вражений треком, що навіть зняв короткометражний фільм з глибоким змістом в драматичному сюжеті. У кліпі з Пономарьовим з'явилася екс-NIKITA Анастасія Кумейко.

У новому кліпі співака зіграла екс-NIKITA Анастасія Кумейко
У новому кліпі співака зіграла екс-NIKITA Анастасія Кумейко

У 2018 році Олександр Пономарьов випустив довгоочікувану відеороботу про справжні почуття «Найкраща», танцювальний сингл був презентований в грудні 2017 року, а в головній ролі в ролику зіграли російська актриса Євгенія Лоза і актор Юрій Дяк. У тому ж році Пономарьов виступив в якості запрошеного зоряного гостя на Церемонії нагородження престижної музичної премії «М1 Music Awards». У січні 2018 року артист випускає новий трек «Зима», повідомив він на своїй офіційній сторінці в Facebook. Також Олександр поділився лірик-відео до нього на своєму каналі в YouTube. На «Великому Весняному концерті» 28 лютого в столичному палаці «Україна» Олександр Пономарьов виступив поряд з найяскравішими сучасними зірками шоу-бізнесу.

«Золотий голос України» започаткував новий етап у своїй кар'єрі
«Золотий голос України» започаткував новий етап у своїй кар'єрі

14 квітня Олександр Пономарьов виступив на бенефісі оперної діви Монтсеррат Кабальє в Національному палаці «Україна», гастролі якої випали на день її 85-річчя. Український артист з дитинства мріяв виступити на одній сцені з видатною оперною дівою. Навесні 2018 року Пономарьов був присутній на великому концерті «Вечір прем'єр з Катериною Осадчою». Олександр виступив разом з примою Національної опери Катериною Кухар, що отримала днями звання народної артистки України.

У вересні 2018 талановитий Олександр Пономарьов презентує нову композицію і ролик «Неймовірна». Пронизливий кліп і мелодійність композиції швидко набирає популярності в мережі, кількість переглядів ролика, як показує офіційний сайт виконавця в YouTube, перевищує 100 тисяч, захоплені фанати радіють і залишають коментарі. Режисером романтичного кліпу про кохання став Владислав Радзіховський, який працював з Пономарьовим вже над третім проектом поспіль. Ролик знімався в Португалії, а в головній ролі зіграла українська поп-виконавиця Іва Холодова.

Мрія заспівати з Монтсеррат Кабальє збулася
Мрія заспівати з Монтсеррат Кабальє збулася

Особисте життя

Першу кохану Олександр Пономарьов зустрів на конкурсі імені Володимира Івасюка, нею виявилася дочка відомого українського композитора-пісняра і народного артиста Миколи Петровича Мозгового - Альона Мозгова. В юності вона намагалася стати естрадною співачкою, навіть зняла кілька кліпів, але помітних успіхів не досягла. У 18 років вона вийшла заміж, народила дитину і була розлучена в такому юному віці.

Артист зі своєю першою дружиною, Оленою Мозговою
Артист зі своєю першою дружиною, Оленою Мозговою

Спілкуватися молоді люди почали тільки через півроку після знайомства, і незабаром почали жити разом. Олександр і Олена жили в невеличкій орендованій квартирі на Борщагівці, пізніше пара переїхала на Печерськ. Альона вирішувала організаційні питання, виконувала обов'язки менеджера співака і була його продюсером. 20 березня 1998 року в Олександра з'явилася перша дитина, дочка, дівчинку назвали Євгенією. У Мозгової вже була дочка від першого шлюбу, Зоя, на п'ять років старше своєї сестри. Через десять років цивільного шлюбу, Олександр в дружини так і не взяв Альону Мозгову, скандальним зоряним розлученням рясніли всі газети! Зараз Альона Мозгова стала впливовим в своїх колах музичним продюсером і організатором широкоформатних проектів, вийшла заміж і народила третю дочку, Соломію, від українського співака Володимира Ткаченко.

Сімейний знімок: Олександр, Олена і дочка Женя
Сімейний знімок: Олександр, Олена і дочка Женя

У 2006 році українська зірка Пономарьов зустрів Вікторію Мартинюк, дівчина була студенткою з Червонограда Львівської області, набагато молодшою за свого обранця, яка погодилася стати його дружиною. У тому ж році вони одружилися і повінчалися, коли Віці було всього 18 років, а Олександру - 33. Вікторія теж допомагала Олександру в роботі: вона виступила в якості оператора його останнього кліпу, знятого на пісню «Do You Want It» з англомовного альбому, на Кіпрі, куди сім'я приїхала відпочити і по пару годин в день витрачала на зйомки. Ще в кліп увійшли кадри зі зйомок весілля Ані Лорак в Туреччині.

Вікторія Мартинюк, екс-дружина співака
Вікторія Мартинюк, екс-дружина співака

У 2007 році у пари з'явилася дитина, сина назвали на честь тата - Олександром. Зі своєю другою дружиною Вікторією Мартинюк в 2012 році Олександр розлучився.

Перша дитина Саші - дочка Женя, 1998 року народження
Перша дитина Саші - дочка Женя, 1998 року народження

З Оленою Олександр підтримує теплі дружні зв'язки, з Вікторією - обірвав всі контакти. На той момент останній романтик Олександр Пономарьов став завидним холостяком, але не довго йому залишалося в цьому статусі.

Син Олександра Пономарьова
Син Олександра Пономарьова

У 2015 році одна з найближчих друзів співака, ведуча Катя Осадча, поділилася секретом про те, що на її тридцятиріччя, у вересні 2013 року, народний артист України робив їй пропозицію руки і серця, від якого дівчина відмовилася. Але зараз між ними панують тільки дружні відносини, якими зірки надзвичайно дорожать.

На День Народження Пономарьов зробив пропозицію Осадчій
На День Народження Пономарьов зробив пропозицію Осадчій

Нова хвиля чуток пронеслася навколо романтика Олександра Пономарьова та Марічки Яремчук, його підопічної в національному вокальному шоу «Голос країни». Юна співачка народилася 2 березня 1993 року, її батько - народний артист України Назарій Яремчук. Дівчина так само, як і Пономарьов, представляла Україну на конкурсі «Євробачення», де посіла шосте місце.

Яремчук і Пономарьов - підозрювані в романі
Яремчук і Пономарьов - підозрювані в романі

У 2016 році Олександр і Марія заспівали дуетом пісню «Недозволена», після чого і з'явилася чутка про роман між музикантами з двадцятьма роками різниці у віці. В кінці 2017 року артист офіційно підтвердив, що у нього є симпатія до дівчини, що Марія подобається йому як жінка і як артистка, а як буде далі - поки що невідомо: «Ми разом. А чого мені заперечувати?».

42-річний український співак крутить роман з 23-річною дівчиною
42-річний український співак крутить роман з 23-річною дівчиною

Журналістам «КП Україна» Пономарьов заявив: «Ви відстали від життя, у мене з Марічкою Яремчук роман! Так, тепер я офіційний хлопець Яремчук! », - але правда це чи ні, невідомо, загальних фотографій, крім публічних, і явних підтверджень зіркових взаємин немає.

Кохана артиста - Марія Яремчук
Кохана артиста - Марія Яремчук

Діти

Весь можливий вільний час Пономарьов проводить з Олександром молодшим - його сином, з яким спілкування обмежене до 12 годин на тиждень. Незважаючи на жорсткі рамки і чвари з колишньою дружиною, український артист подорожує з дитиною, разом вони побували в найзатишніших містечках Європи і відпочивали на морях, батько бере активну участь у розвитку та дорослішанні сина. За свої сім років хлопчик встиг побачити безліч туристичних місць, завдяки дбайливому татові: Венеція, Монако, Канни, Прага, Кіпр.

Олександр із сином часто подорожує
Олександр із сином часто подорожує

Маленький Сашко займається карате і дзюдо, за останнім виду спорту навіть може похвалитися перемогами в участі на міських конкурсах, але музичний батько Пономарьов також підкреслює, що хлопчик добре співає, і яку б дорогу той не вибрав, завжди його підтримає. Свій 45-річний ювілей легенда української поп-музики провів з сином в Хорватії, прогулюючись на білосніжному катері в Адріатичному морі, на відпочинку він читає Орвелла і пише вірші, які викладає в соцмережах.

З сином Сашком для журналу
З сином Сашком для журналу

Старша дочка від першого шлюбу з Оленою Мозговою, Євгенія, з 12 років живе разом із зоряним татом. Після смерті її дідуся, мати залишилася доглядати за бабусею, яка мешкає за містом, тому дівчинці довелося переїхати до батька. Женя вчиться на Оболоні в Академії мистецтв і приїжджає до матері на вихідні.

Дочка від першого шлюбу Євгенія
Дочка від першого шлюбу Євгенія