Виконавиця, яка виступає під ім'ям Navka, поклала на себе завдання відродити старі і забуті пісні. Дівчина запустила проєкт під назвою "Україна в піснях".

Проєкт "Україна в піснях" - 13 тижнів, 13 українських народних пісень, які ви зможете почути по-новому і 13 кліпів з найчарівніших міст України. Про це повідомляє компанія "BEST MUSIC".

Це перший в Україні проєкт, який не тільки відродить українські народні пісні, але й покаже ураїнцям прекрасні куточки України. Проєкт не випадково починається з пісні, яку в інтернеті не знайти. Це українська народна веснянка "Зеленая рутонька", яку Navka знайшла ще в 2005 році під час фольклорних експедицій віддаленими селами України.

Фото зі зйомок кліпу на пісню "Зеленая рутонька"// фото: BEST MUSIC
Фото зі зйомок кліпу на пісню "Зеленая рутонька"// фото: BEST MUSIC

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Одного разу я познайомилася з бабусею, яка заспівала мені пісню "Зеленая рутонька". Українські народні пісні мають властивість дуже відрізнятися словами, так кочували з регіону в регіон. Хтось недочував слова пісні, хтось придумував власні, тому цю пісню неможливо знайти в інтернеті, раніше її ніхто не виконував. Можна потрапити тільки на початок "Зеленая рутонька, жовтий цвіт", далі вже зв'язок переривається", - розповідає співачка.

Співачка NAVKA тепер чи не єдиний носій цієї забутої пісні, а її авторська обробка надала пісні сучасності і яскравого танцювального мотиву так, щоб пісні звучали цікаво для нинішньої молоді. Адже саме молодь і відповідає за те, щоб збереглися українські народні пісні в майбутньому.

Фото зі зйомок кліпу на пісню "Зеленая рутонька"// фото: BEST MUSIC
Фото зі зйомок кліпу на пісню "Зеленая рутонька"// фото: BEST MUSIC

Перший кліп "Зеленая рутонька" знімався не тільки в Кам'янці-Подільському, але і Бакоті, та інших селах уздовж річки Дністер.

"Пісня танцювальна і мені захотілося зробити фестиваль. Саме з атмосферою свята у мене асоціюється Кам'янець-Подільський, тому ми, дотримуючись всіх норм карантину, намагалися відтворити це дійство. Я рекомендую всім відчути енергію води в цих містах, а якщо хочеться свята і фестивалю, запрошую в Кам'янець-Подільський", - говорить про нову роботу Navka.

В даному проєкті NAVKA підтримала українських дизайнерів національного одягу. Для того щоб створити досконалий образ, співачка об'їздила пів-України.

"Щоб обрати собі сукню, я спеціально їхала з Києва до Черкас у творчу майстерню Telizhenko, щоб зняти кліп у Кам'янці-Подільському. А корона бренду KVITKA приїхала до мене вже на зйомки з Вінниці, знайшла її в інтернеті, завдяки моїй підписниці", - поділилася співачка.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, скритна Onuka після народження дитини побачила знак згори.

Як повідомляв Знай.uа Регіна Тодоренко познайомила Instagram зі стильним татом і 80-річним дідусем.

Знай.uа писав, Даша Астаф'єва у відвертому бікіні засвітила свою полуничку.