За словами фахівців, все залежить від того, яку саме користь ви хочете отримати від вина. Біле вино містить менше калорій, а ось у червоному вині - більше вітамінів і мінералів, і воно дуже багате на антиоксиданти.

Люди, які віддають перевагу червоному вину, мали кращий рівень холестерину, таке вино запобігає ускладненню діабету тощо, а любителі білого вина показували якісніший контроль рівня цукру в крові.

Про це йдеться у дослідженні Академії харчування та дієтології США, деталі якого публікує usatoday.

Вино
Вино

Експерти намагалися зрозуміти, яке вино корисніше за червоне або біле, порівнюючи дані з бази даних Міністерства сільського господарства США. Цифри порівнювали в розрахунку на келих вина, приблизно 150 мл. – теж.

Популярні новини зараз
Гороскоп на 29 грудня для всіх знаків Зодіаку: що не варто ігнорувати у неділю Зняття з військового обліку не відкриває кордон: у Верховному суді зруйнували сподівання українців ТЦК приховують плани щодо мобілізації: "Не зробимо – поїдемо всі на передок" Чому порушення ТЦК залишаються безкарними: адвокати дали пояснення
Показати ще

Бред Пітт на винограднику Шато Міраваль / фото: MEGA
Бред Пітт на винограднику Шато Міраваль / фото: MEGA

Таким чином, не можна сказати, що в середньому червоне вино краще за біле або навпаки. Дуже багато залежить від конкретного типу вина. Очевидно, що дуже солодке ігристе вино і повністю позбавлене цукру по-різному впливає організм людини. Можна сказати, що червоне вино корисніше, а біле здоровіше.

На думку Деббі Петітпейна, зареєстрованого дієтолога та прес-секретаря Академії харчування та дієтології здоровим вином є сухе біле вино або будь-яке вино, що містить менше цукру та алкоголю.

Десертні вина містять багато цукру, в інших є залишковий цукор або природний цукор, що залишився після бродіння винограду. Іншим ключовим фактором, якого потрібно уникати у вині, є алкоголь, ще одне джерело концентрованих калорій.

Дівчина з виноградом
Дівчина з виноградом

Вирішальне значення має місце виробництва вина – у теплих регіонах вегетаційний період триває довше, тому виноград стає стиглим, перш ніж його збирають. Це призводить до виробництва вина з великим вмістом цукру та алкоголю.

Тому, на думку дієтолога, потрібно вибирати вино, вирощене в прохолодніших кліматичних умовах, оскільки воно містить менше цукру та алкоголю.

Вино. Фото кадр з Youtube
Вино. Фото кадр з Youtube

Скільки вина корисно пити на день

Американські дієтологи рекомендують не більше двох келихів для чоловіків і не більше одного на день – для жінок. Для вина це означає стандартний келих вина на 150 мл із 12% вмістом алкоголю.

За словами дієтолога, якщо ви потребуєте більшої кількості вина, то його потрібно розводити мінералкою.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, терміново загляньте під своє ліжко: ці речі заборонено там зберігати, повний перелік.

Раніше повідомлялося, хвороба печінки більше не аргумент: з якими вадами здоров'я заберуть служити.

Також, це заборонено дарувати на Новий 2025 рік: які презенти залучать невдачу і розсердять Зелену Змію.