Вже через кілька днів Україна відзначатиме велике свято Великдень. І багато віруючих вже зараз починають готуватися до неділі. Не виняток і наші зірки, які також шанують православні традиції.

Як розповіла Знай.ua Народна артистка України Катерина Бужинська, в цьому році вона вперше буде готувати паску своїми руками.

«Так, в цей раз я вирішила приготувати її сама, вперше у житті, - з посмішкою повідомила нам зірка. - Діткам буде цікаво, адже вони мої маленькі помічники».

При цьому вона розповіла, чому вона та інші селебрітіз часто закривають обличчя своїх дітей на фотографіях.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

«Таким чином, бережемо своїх дітей, тому що люди бувають різні, а вони ще маленькі», - пояснила співачка.

Разом з паскою і традиційними фарбованими яйцями, Бужинська також приготує для свого чоловіка запеченого баранчика.

«У цей день ми будемо всією сім'єю у Софії, там і відзначимо свято, як всі. Підемо до церкви разом з дітьми», - додала артистка.

Рецепт від Бужинської

Звичайно, не могла залишити Народна артистка України читачів Знай.ua без рецепта святкової паски, яку і сама готуватиме. Свою першу паску вона вирішила зробити з додаванням цукатів і горіхів.

Для закваски беремо (інгредієнти на 3 кілограми тіста): борошно вищого гатунку - 500 г, дріжджі сухі "Саф-Левен" - 3 г, вода - 300 мл, цукор - 30 г.

Для тіста: борошно Farina Manitoba (Італія) - 720 г, масло вершкове 82% - 350 г, цукор - 375 г, жовток від домашніх яєць - 35 шт, сіль - 4 г, білі родзинки - 200 г, темні родзинки - 250 г , цукат з апельсинової кірки - 200 г, ром темний - 20 г, ваніль натуральна - 2 стручки, цедра лимона - 15 м.

Для декору на одну паску: білий шоколад (бельгійський) - 50 г, вершки 35% - 5 г, смажений фундук і мигдаль, курага і фізаліс.

Спочатку готуємо опару. Для цього змішуємо інгредієнти і залишаємо в теплому місці на 12 годин, щоб вона добре піднялася. Краще робити опару на ніч. А вранці продовжити приготування. Далі - тісто. Додаємо всі інгредієнти в опару і змішуємо. Чорні родзинки краще запарити, тоді у пасці вони будуть м'якимі. Укладаємо тісто в форму і даємо піднятися 2 години. Випікаємо при температурі 180 градусів 30 хвилин.

Для декору - розтопіть білий шоколад на водяній бані, додайте вершки і перемішайте. Обмокніть верх паски у шоколад, зверху посипте курагою і горіхами. Нехай шоколад застигне при кімнатній температурі.

З цього набору продуктів на виході виходить від 7 до 10 пасок.

«Головна порада - не економити на цукатах та горіхах», - підкреслила Катерина Бужинська.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Катерина Бужинська змінила образ для європейського глянцю. Також ми повідомляли, що якісні китайські смартфони можна завжди знайти за посиланням китайські смартфони інтернет магазин.