В Україні пропонують заборонити експлуатацію автобусів, що переобладнані з транспортних засобів іншого призначення.
Проект постанови розміщено на офіційній сторінці Мінінфраструктури.

Він стосується автобусних перевізників і їх пасажирів. Це означає, що "бусики" типу "Спринтер", перероблені з вантажних, більше не зможуть служити в якості "маршруток". Виняток: якщо автобус має повну масу не більш як 5 тонн і використовується для нерегулярних перевезень на маршрутах довжиною до 80 км і має сертифікат відповідності, то зможе виконувати роль автобуса.
Ще одна із запропонованих змін автобуси повинні бути обладнані тахографами. Пристрій, що фіксує час роботи, відпочинку водія, і швидкість руху транспортного засобу з прив'язкою до часу. Не торкнеться це вимога тільки автобусів, які курсують за маршрутами довжиною до 50 км.
Наступна запропонована стосується використання ременів безпеки. У всіх автобусах, крім працюють на міських маршрутах, мають бути ремені безпеки для пасажирів.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні до 2030 року зникнуть абсолютно всі маршрутки.

З такою ініціативою виступило Міністерство інфраструктури у рамках транспортної стратегії.

Прощайте, маршрутки "Для багатьох з вас буде дивним, але в наших планах повністю відмовитися від сучасних українських маршруток. Стратегія передбачає перехід до комфортабельних неолайнерів", - пояснив глава відомства Володимир Омелян в ході офіційного оголошення про початок впровадження Національної транспортної стратегії України до 2030 року Drive Ukraine.

Відомо, що днями Кабінет міністрів затвердив Національну транспортну стратегію України до 2030 року Drive Ukraine 2030 метою якої є інтеграція України в світову економіку і технологічний стрибок у сфері інфраструктури.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", що водій маршрутки "втратив" дитину прямо на ходу.
Також раніше "Знай.uа" писав, що суворі кияни самі полагодили маршрутку і поїхали далі.