Вже відомий офіційний курс іноземних валют Національного банку України (НБУ) на вихідні, 1-2 вересня. Так, курс долара, порівняно з показниками у п'ятницю, 31 серпня, виріс – 28,27 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку 2 вересня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

100 доларів США – 2827.9437 гривні
100 євро – 3306.4318 гривні
10 російських рублів – 4.1537 гривні.

Так, долар, додав у ціні ще на 16 копійок. У той же час євро подорожчав на 28 копійок, а вартість російського рубля з п'ятниці збільшилася на 3 копійки.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тим часом українська валюта продовжує все більше прогинатися під жорстким курсом долара і, за словами фінансових аналітиків, до кінця поточного року курс іноземної валюти може досягти приголомшливого рівня.

Так, всі фахівці у сфері фінансів сходяться на тому, що падіння долара в Україні чекати не доводиться, і озвучують все більш песимістичні прогнози.

Фінансовий аналітик Андрій Новак вважає, що курс до кінця року буде падати приблизно на 50 копійок – 1 гривню щомісяця. Одним із факторів, який буде впливати на валютний курс, є можливе виділення Україні кредитного траншу в розмірі близько 2 мільярдів доларів з боку Міжнародного валютного фонду.

Втім, деякі фахівці вважають, що співпраця з МВФ не відновиться в 2018 році, так як головною умовою для цього є підвищення цін на газ для населення, "чого не відбудеться перед виборами". Як відомо, президентські і парламентські вибори мають відбутися навесні і восени 2019 року відповідно.

"На кінець року наш прогноз, при тому, що ми отримуємо транш МВФ, залишається на рівні 29,5 гривні / долар. Якщо ми не отримуємо транш, то там прогнозів немає. Там все погано" Андрій Новак

Нагадаємо, що вже восени гривня може подешевшати ще більше - до 29−29,5 грн/$ 1.

Як повідомляв портал Знай.uа, курс валют стане фатальним для українців.

Також портал Знай.uа писав, як народні депутати відпочивають за ваші гроші.