З 1 вересня кияни отримуватимуть оновлені "платіжки" за комунальні послуги ― у них окремо винесуть вартість вивезення побутових відходів.

Цю інформацію повідомили в прес-службі Київської міської адміністрації.

Так, за словами заступник голови КМДА Петра Пантелєєва, на ціну буде впливати кількість проживаючих у квартирі, а не кількість квадратних метрів, як раніше.

Петро Пантелєєв

"Місто просить громадян добровільно надати інформацію про фактично тих, хто проживає у будинку. Це призведе до справедливого і правильного розрахунку обсягів вивезення сміття. При невідповідності тих, хто реально проживає до зареєстрованих, може скластися ситуація, коли сміття буде накопичуватися" Петро Пантелєєв

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Крім того, заступник голови КМДА підкреслив, в середньому з особи за утилізацію сміття буде стягуватись 20-25 гривень на місяць. У той же час, він додав, що ціна може бути різною, адже при її розрахунку також враховується тип будинку і наявність сміттєпроводу.

У повідомленні говориться, що кияни до 1 вересня можуть звернутися з заявою про фактичну кількість мешканців у квартирі в центри комунального сервісу.

Нагадаємо, що український уряд планував активувати закон "Про житлово-комунальні послуги", вступ в силу намічалося на 10 червня, але його вирішили відкласти, оскільки підзаконні акти досі не готові. Перенести зібралися неслабо:на наступний рік.

Перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань містобудування і житлово-комунального господарства Дмитро Андрієвський підтвердив, що разом із українською владою ведеться робота щодо перенесення термінів вступу в силу деяких положень закону. Про це пише портал Рoliteka.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", багато київських вулиць 5 та 7 червня залишаться без води. Жителів столиці попереджає про ремонтні роботи, які почнуться 5 червня і масове відключення водопостачання.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Києві в наступному році зростуть ціни на послуги централізованого водопостачання і водовідведення. За даними "Київводоканалу", в середньому вартість підвищиться в середньому на 49,6%.