У Стамбулі під час Архієрейського собору Константинопольської церкви єпископи розглянули питання про те, наскільки Константинопольська церква уповноважена без згоди інших церков надавати автономію, автокефалію церкві, яка про це просить.


Єдина помісна церква в Україні


За даними "Громадського", відповідь, яку ухвалили єпископи за результатами цього обговорення, ствердна — "так, Константинопольський патріархат може надавати автокефалію без будь-яких узгоджень".


Як відомо, процедура надання "Томосу" може зайняти до одного місяця, оскільки всі дії цього Собору мають бути зафіксовані і відповідно затверджені синодом.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще


Вселенський патріарх нагадав про московське самоуправство щодо Київської митрополії. 1 вересня у Стамбулі розпочався Архієрейський собор Константинопольської церкви, головною темою якого є надання українській Православній церкві автокефалії.


Кілька днів тому ієрархи, що прибули до Стамбула, відзначили початок церковного року (у православних церквах новий літургійний рік починається 1 вересня).


Українська православна церква Київського патріархату заявила, що підтримує всі зусилля, спрямовані на створення єдиної помісної церкви в Україні, а також на подолання існуючого церковного розділення.

Відразу після новин від президента церква опублікувала заяву, в якій підтвердила написання відповідного звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія.

Розподіл за конфесіями в Україні

"Ми висловлюємо сподівання, що і серед єпископату УПЦ Московського патріархату є відповідальні ієрархи, які справді турбуються про майбутнє Православ'я в Україні та підтримають зусилля щодо канонічного визнання Вселенським Патріархом української церковної незалежності", - йшлося в заяві.


Дивіться: Собор Константинопольської церкви у Стамбулі

Собор Константинопольської церкви у Стамбулі

Вмикаємося зі Стамбула, де відбувається Собор Константинопольської церкви. Головна тема — надання українській Православній церкві автокефалії

Posted by hromadske.ua on Sunday, 2 September 2018


Нагадаємо, Росія вигадала новий спосіб знищити Єдину помісну церкву в Україні.
Як повідомляв Знай.ua, Києво-Печерська та Почаївська лаври, які зараз належать УПЦ Московського патріархату, перейдуть під управління Української церкви після надання Україні Томосу про автокефалію.
Також Знай.ua писав, в Іспанії повідомили, коли Україна отримає автокефалію.